Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: Sağlık çalışanlarının hakları verilmiyor

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin ve haklarının görmezlikten geldiğini söyledi. 

Hamileler, engelliler, 0-3 yaş çocuğu olan kamu çalışanlarının birçok ilde idari izinli sayılmalarına rağmen sağlık çalışanlarının bunların dışında tutulduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “En zor koşullarda özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının ulaşım imkânları dikkate alınmadan görevlerinin başında bulunmasının istenmesi onların haklarını koruyacak bir kurumun/kuruluşun bulunmadığını gösteriyor! "dedi. 

Taşkın, "Bütün kurumlar tatil yaparken sağlık çalışanları her zaman olduğu gibi yine görevinin başında. Ancak sağlık çalışanlarının refah payı, seyyanen zam ve bayram ikramiyesi talebi, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde 4 yıla 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi, tüm çalışanları kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesi vb. beklentiler ve talepler karşılanmıyor! Bu taleplerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz "ifadelerini kullandı. Feride SEZGİN