Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: "Üniversite hastaneleri yönetmelik bekliyor"

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, "Üniversite Hastanelerinde çalışanlar Ek Ödeme Yönetmeliğinde düzenleme bekliyor "dedi. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Resmi Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliğinin Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Üniversite hastaneleri arasında adaletsizliğe neden olduğunu öne sürerek, bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

TAŞKIN ÇAĞRI YAPTI 

Yönetmelik ile sabit ek ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesi şeklinde ödeme sisteminin getirildiğine dikkati çeken Taşkın, "Bugüne kadar yayımlanan Ek Ödeme Yönetmelikleri hep tartışmalara yol açmış, ancak Sağlık Bakanlığı bu tartışmaları, önerileri ve beklentileri dikkate almamıştır. Son olarak yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği yine adaletsizliğe, eşitsizliğe ve tartışmalara neden olmuş, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozarak adeta psikolojik bir yıkıma neden olmuştur. Bu gerekçelerle YÖK, üniversite hastanelerinde çalışanların maddi yönden mağdur edilmelerini önlemek amacıyla yönetmelikte değişiklik yapılması için çalışma başlatmalıdır. Üniversite hastanelerinde çalışanların beklentileri ve talepleri bu yöndedir. Biz de sendika olarak bu konunun takipçisi olacağız "dedi. 

Selçuk KAYA