Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Taşkın: Yetkili Sendikalar Kamu Çalışanlarının Sorunlarını Çözmek Yerine Siyaset Yapıyor

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek yerine kendi istikballerini korumak için siyaset yaptıklarını belirterek, yetkili sendikaların halkın gerçek ihtiyaçlarına odaklanmadığını ifade etti.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, yetkili sendikaların ve ortaklarının siyaset yaparak kendi geleceklerini korumaya çalıştıklarını dile getiren Taşkın, "Bu sendikaların derdi memurun kangren haline gelen sorunlarını çözmek değil, siyaset yaparak kendi istikballerini korumak" dedi.

Taşkın, yetkili sendikaların halkın gerçek ihtiyaçlarını göz ardı ederek yerel seçimlere odaklandığını ve sahada siyaset yaptığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Yetkili sendika, sağlık çalışanlarının ve tesislerin sorunlarını çözmek için mücadele edemiyor. Yerel seçimlere sayılı günler kala yetkili sendika ve ortağı iftar yemekleri, sahur programları vs. ile günü geçiriyor; il il gezerek siyaset yapıyorlar. Bu sendikaların yönetimleri siyasete destek vermezse sendikacılık yapamazlar; o sendikanın Genel Başkanlığında bir saniye bile duramazlar. Sorun çözmekte değil ama siyaset yapmakta çok mahir ve hamaratlar!"

Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği %2 sendika barajı meselesinde yetkili sendikaların gösterdiği tepkileri de eleştiren Taşkın, sendika aidatının memur maaşlarından kesilmediğini ve memurların mali haklarını iyileştirmek için gerçek mücadele verilmediğini vurguladı.

Taşkın, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümü için gerçek bir çaba gösterilmediğini belirterek, yetkili sendikaların halkın gerçek ihtiyaçlarını göz ardı ettiğini ve kendi çıkarları için mücadele ettiğini dile getirdi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Yetkili Sendikalar Kamu Çalışanlarının Sorunlarını Çözmek Yerine Siyaset Yapıyor kamu çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümü samsun haber gündem haber