Ankara'da FETÖ Soruşturmalarında 28 Şüpheliye Gözaltı Kararı

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmalarında, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem hizmetler" yapılanması ile 2009 ve 2010 KPSS sorularını ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtanlar hakkında toplamda 28 kişiye gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında iki ayrı soruşturma başlattı. Yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ilk soruşturma, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik. Bu kapsamda sabit telefon hatlarını kullanarak örgütün sözde "sivil imamları" ile iletişim kurdukları belirlenen 15 ilişiği kesilmiş askeri personel ile 2 "mahrem imam" olmak üzere toplamda 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Operasyonlar, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştiriliyor.

Diğer bir soruşturma ise 2009 ve 2010 KPSS sorularını sınav öncesi ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtanlar ile bu soruları alarak sınavlara giren ve kamu kurumlarına atanmış olanlar hakkında. Bu çerçevede 2 şüpheli ve 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 5 ilde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyonlar sürdürülüyor.

ankara fetö soruşturması şüpheli gözaltı haber gündem