Antalya'da Teleferik Kazası: Belediye Başkanı Dahil 5 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada, aralarında Kepez Belediye Başkanı'nın da olduğu 5 şüpheli tutuklandı. Adalet Bakanı, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan ve 1 kişinin ölümüne, 17 kişinin yaralanmasına neden olan teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Olayın ardından gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında, dönemin ANET Genel Müdürü ve CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın ardından başlatılan adli soruşturmanın titizlikle devam ettiğini belirterek, Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazada, bir teleferik direğinin kırılması sonucu kabinlerden birinin düşmesiyle 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 17 vatandaşın yaralandığını ve mahsur kalanların kurtarıldığını ifade etti.

Bakan Tunç, olayla ilgili detaylı bir keşif çalışması yapıldığını ve hazırlanan ön raporun şüphelilerin ve müştekilerin ifadeleriyle birlikte değerlendirildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği, makine ve elektrik uzmanlarından oluşan bir bilirkişi heyeti de görevlendirilmiş.

Antalyada Teleferik Kazası: Belediye Başkanı Dahil 5 Kişi Tutuklandı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz