Apple ve Google, Yapay Zeka Ortaklığıyla iPhone'larda Büyük Değişim Yolda

TAKİP ET

Teknoloji devleri Apple ve Google, yapay zeka konusunda ortaklık yapma yoluna gidiyor. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in bildirdiğine göre, iki şirket arasında iPhone için bir dizi ortaklık görüşmesi üzerinde çalışılıyor.

Haberde, Apple'ın Google'ın yapay zeka motoru olan Gemini'yi iPhone'a entegre etmek için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. Ayrıca Apple'ın yakın zamanda yapay zeka alanında önde gelen şirketlerden OpenAI ile de temas kurduğu ve onların modelini kullanma olasılığını değerlendirdiği ifade ediliyor.

Bloomberg'in haberine göre, Apple ve Google'ın, iPhone'un yazılımına yeni özellikler eklemek için Google'ın üretken yapay zeka modelleri seti olan Gemini'yi lisanslama konusunda aktif görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Ancak, iki şirketin yapay zeka anlaşmasının şartlarına veya markasına henüz karar vermediği, uygulanma şeklini kesinleştirmediği vurgulanıyor.

Raporda ayrıca, herhangi bir anlaşmanın duyurulmasının muhtemelen Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı düzenlemeyi planladığı Haziran ayına kadar beklenmemesi gerektiği belirtiliyor.

Apple Google yapay zeka motoru gemini iPhone yazılım samsunhaber haber teknoloji