Araç Sahiplerine Gece Yarısı Motorin İndirimi: 1 Lira 21 Kuruş Azaldı

TAKİP ET

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte motorin fiyatlarına gece yarısı 1 lira 21 kuruşluk indirim geldi. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 10 kuruş olarak belirlendi.

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikler, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla yakından takip ediliyor. Gece yarısı itibarıyla motorin grubunda 1 lira 21 kuruşluk bir indirim uygulandı. İndirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41 lira 22 kuruş, motorinin litresi ise 43 lira 10 kuruş olarak satılıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) güncellenen marj oranlarına göre, benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL arasında indirim yapılması bekleniyor. Bazı ülkelerin ham petrolde yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını isteyen EPDK, bu adımı atmış oldu.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirleniyor. Bu çerçevede yapılan güncellemelerle indirim ya da zam oranları belirleniyor.

Ekonomi motorin indirim