Araç Sahiplerini İsyan ettiren Trafik Cezalarında Yeni Karar! EGM Harekete Geçti

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü, fahri trafik müfettişlerinin yetkilerini düzenleyerek araç sahiplerini rahatlatacak bir adım attı. Trafik cezalarıyla ilgili yapılan düzenleme ile park cezaları artık fahri müfettişler tarafından kesilmeyecek. İşte detaylar...

Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşları isyan ettiren fahri trafik müfettişliklerle ilgili önemli bir adım attı.

KİMLER FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLABİLİR?

Fahri trafik müfettişleri, trafikte düzeni sağlamaya katkıda bulunmak amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla uygun görülen kişilere valiliklerce görev verilen yetkililerdir. Ancak son zamanlarda bu yetkililerin kesmiş olduğu cezalar araç sahiplerini isyan ettirmişti.

CEZALARDA YENİ DÜZENLEME

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı yeni kararla fahri trafik müfettişlerinin yetkileri düzenlendi. Artık park cezaları fahri müfettişler tarafından kesilmeyecek. Bu kararla araç sahiplerinin rahatlayacağı ve ceza krizinin önüne geçileceği belirtiliyor.

FAHRİ MÜFETTİŞLERİN EYLEMLERİNE YANIT

Son dönemde fahri trafik müfettişlerinin araç sahiplerine yönelik kesmiş olduğu cezalar nedeniyle başlayan eylemlere Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu kararıyla yanıt verilmiş oldu. Trafikte düzeni sağlamakla görevli olan fahri müfettişlerin artık park cezaları kesemeyecek olması, vatandaşları memnun etti.

FAHRİ MÜFETTİŞLERİN YETKİLERİNDE TIRPANLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı yeni kararla birlikte fahri trafik müfettişlerinin yetkileri tırpanlandı. Artık park cezaları dışında diğer trafik ihlallerine yönelik ceza kesme yetkisi de kaldırılmış oldu. Bu düzenlemeyle usulsüz ceza kesenlerle ilgili de çeşitli soruşturmaların başlatıldığı kaydedildi.

Araç Sahiplerini İsyan ettiren Trafik Cezaları yeni karar emniyet genel müdürlüğü harekete geçti fahri trafik müfettişleri trafik cezaları sondakikahaber samsunhaber gündem ekonomihaber