Arsene Wenger'ın Önerdiği Yeni Ofsayt Kuralı Futbolu Nasıl Değiştirecek?

TAKİP ET

FIFA Futbol Geliştirme Şefi Arsene Wenger'ın önerdiği yeni ofsayt kuralı, futbolun temel kurallarından biri olan ofsaytın işleyişini değiştirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

Futbolun temel kurallarından biri olan ofsayt, Arsene Wenger tarafından yapılan önemli bir teklif ile yeniden gözden geçiriliyor. FIFA Futbol Geliştirme Şefi olarak görev yapan Wenger, hücum futbolunun gelişmesi ve daha fazla golün oluşması için yeni bir ofsayt kuralı önerdi.

Yeni ofsayt kuralı, tüm bildiklerimizi değiştirecek cinsten. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), Wenger'ın önerisini kabul ederek denemelere başlama kararı aldı. Bu yeni kural ile ofsaytın işleyişi tamamen değişecek ve futbolcuların pozisyon alma şekli önemli ölçüde etkilenecek.

Yeni ofsayt kuralında oyuncunun tüm vücudunun önde olması gerekiyor

Geleneksel ofsayt kuralında, oyuncunun rakip oyuncuya göre önde olması ve topun ayaktan çıktığı anda vücudunun herhangi bir bölümünün son rakipten önde olması durumunda ofsayt hükümleri devreye giriyordu. Ancak yeni ofsayt kuralı ile topun oyuncunun ayağından çıktığı an tam anlamıyla rakip oyuncunun önünde olması gerekecek. Yani futbolcunun vücudunun tamamı rakip oyuncunun önünde olmadığı sürece ofsayt bayrağı kalkmayacak.

Bu pozisyon şu an için ofsayt olsa da yeni kuralla artık oyun devam edecek

Wenger, bu yeni ofsayt kuralının tartışmaları azaltacağını ve hücum futbolu oynayan takımların ofsayt tuzağına daha az takılacağını düşünüyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino ise ofsaytın futbolun temel kurallarından biri olduğunu vurgulayarak, yeni kuralın futbola ilginin artırılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.

Ancak FIFA Başkanı Infantino, yeni kuralın ne zaman devreye gireceğine dair net bir açıklama yapmadı. Belki de 2024 Avrupa Şampiyonası'nda bu yeni ofsayt kuralı ile karşılaşacağız. Yeni kuralın en tartışmalı noktasının vücudun tamamının rakip oyuncunun önünden geçip geçmediği olacağı ise dikkat çekiyor.

FIFA Futbol Geliştirme Şefi Arsene Wenger yeni ofsayt kuralı futbolu nasıl değiştirecek futbol spor FIFA Başkanı Infantino samsunhaber haber