Artık İngiliz Balıkçılar Rusya'nın Barents Denizi'nde Avlanamayacak

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1956 yılında İngiltere ile imzalanan balıkçılık anlaşmasını iptal etti. Bu kararla birlikte İngiliz balıkçılar, Rusya'nın Barents Denizi kıyılarında artık avlanamayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere ile 1956 yılında imzalanan balıkçılık anlaşmasını iptal etti. Putin'in imzaladığı kararname ile İngiliz balıkçılar, Rusya'nın Barents Denizi kıyılarında avlanma hakkını kaybetti.

1956 yılında İngiltere ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan anlaşma, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya ile İngiltere arasında uygulanmaya devam etmişti. Ancak Putin'in son aldığı kararla birlikte bu anlaşma tarihinde sona erdi.

Geçen ay Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın başkanı Vyaçeslav Volodin, yaptığı açıklamada, İngilizlerin 68 yıldır Rus balığı avladığını belirterek, "Artık kilo versinler. Akıllansınlar" şeklinde konuşmuştu.

İptal edilen balıkçılık anlaşması, Rusya'nın deniz kaynaklarına yönelik politikalarında değişiklik yapma kararlılığını gösterirken, İngiltere'nin bu bölgede balıkçılık yapma imkanları azaldı.

ingiltere rusya balıkçılar barents denizi avlanma yasak anlaşma iptal edildi putin dünya gündem ekonomi samsunhaber haber