Arzu Akkuş'dan HHALK'a Özel Açıklamalar: Burada Olmak Benim İçin Büyük Bir Şans

TAKİP ET

Samsun İstiklal Spor Kulübü Sportif Direktörü ve Antrenörü Arzu Akkuş, HHalk Gazetesi Spor Muhabiri Zekai Anıl'ın sorularını yanıtladı. Akkuş, İstiklal Spor Kulübü'nde yer almanın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söyledi.    

Zekai Anıl: Arzu Akkuş kimdir? 

Arzu Akkuş: Eskişehir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi  Beden Eğitimi ve öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Aslen Samsunluyum. Küçük yaştan itibaren futbola olan ilgimden dolayı bayan antrenörlüğü seçtim ve şu anda da İstiklal Spor Kulübü'nde Sportif Direktör ve Antrenör olarak görev yapıyorum. 

Zekai Anıl: İstiklal Spor Kulübü'nü tercih etmenizdeki en önemli faktörler nelerdir?

Arzu Akkuş: İstiklal Spor Kulübü Başkanımız Atila Uzun'un kadın futboluna ve kadın antrenörlere olan bakışı burada olmamda en büyük etkendir. Kendisi ile ilerleyen süreçte bayan futbolu ve bayan antrenörler konusunda güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. Sporun içinde olmaktan İstiklal Spor Kulübü’nde bulunmaktan çok mutluyum. Bir bayan antrenör olarak burada yer almak benim için daha da ayrıcalık. Bunda Kulüp Başkanımız Atila Uzun’un emeği çok fazla. Kendisi bu çatı altında bir bayan antrenörün  görev yapmasının çok önemli olduğunu düşünüyordu. Bende bu proje içerisinde yer almak istedim ve İstiklal Spor Kulübü'nde göreve başladım. 

Zekai Anıl: Türkiye ve özellikle ilimizde bayan futbol ve antrenör konusunda neler söylemek istersiniz?

Arzu Akkuş: Samsun'da bayan futbol takımı ve antrenör sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Büyük şehirlerde ve takımlarda bayan futboluna olan yatırımların arttığını gözlemliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'da bu konu ile ilgili gerekli çalışmaları yaptı. Samsun'da diğer kulüplerinde imkanları dahilinde bayan futbolu ve bayan antrenör konularına ağırlık vereceklerini umuyorum. İstiklal Spor Kulübü olarak Başkanımız Atila Uzun'un pandemi nedeni ile ara verdiği bayan futbol takımını yaz ayı itibarı ile tekrar hayata geçirmeyi planlıyoruz. 

Zekai Anıl: İlimizde bayan futboluna ve antrenörlere yeterli desteğin verildiğini düşünüyormusunuz?

Arzu Akkuş: Son zamanlarda bayanların sahada olmasına imkan sağlandığını görüyoruz. Bu güzel bir gelişme. Bunun örneklerini büyük kulüplerde de yaşıyoruz. Bayan futbolcu ve antrenör sayılarının artmasını sahalarda daha çok bayan görmeyi temenni ediyoruz.

Zekai Anıl: Öğrenci velileri çocuklarının herhangi bir spor dalı ile uğraşması halinde, derslerinden geri kalacağını düşünüyor. Bu konuda velilere nasıl bir mesaj göndermek istersiniz?

Arzu Akkuş, "Velilerin çocukların spor dalı ile uğraştığında derslerinden geri kalacaklarını düşünüyorlar. Dolayısı ile velilerimizin eğitim dersler ve futbol üçgeni içinde kaldıklarının farkındayız. Bunu öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Ailelerin bu anlamda tedirginlikleri oluyor. Şunun bilinmesini isterim ki, bir çocuk sporla ilgilendiği için derslerinden geri kalmıyordur. Bunun altında başka problemler vardır. Bunun araştırılması gerekir. İlk akla gelen şey uğraştığı spor dalı olmamalı. Bir çocuk derslerinde iyi değilse sporu onun hayatından çıkarmak yerine onu destekleyici etkinliklere yönlendirilmeli. Bu noktada bizlere de büyük işi düşüyor. Antrenör ve aynı zamanda eğitimci olarak bizler sporcularımızın eğitimlerini ve gelişimlerini aynı zamanda takip ediyoruz. Velilerimiz de çocukların idmanlarına, maçlarına gelir onlarla yakından ilgilenip, öğretmenleri ile görüşürlerse spor ve eğitimin birlikte güzel bir şekilde yürüdüğünü göreceklerdir. Velilerimize bu konuda bizlere verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum."

Zekai Anıl: İstiklal Spor Kulübü olarak Amatörde hangi kategorilerde varsınız. Gerek yarışmacı gruplar, gerekse futbol okulunda bulunan sporcular için neler söylemek istersiniz?  

Arzu Akkuş: "Sporcu potansiyelimizde güzel bir artış var. Bununla birlikte spor anlamında da önemli gelişmeler kat ettik. Gerek futbol okulu, gerek U16 takımı ve gerekse U18 kategorisinde güzel bir yükseliş gözlemliyoruz. U16 grubunda play-off'u kıl payı kaçırdık. U18 Ligi'nde de güzel bir süreç yaşıyoruz. Antrenman sahamızın küçük olmasına karşılık, sporcularımızın dört ay gibi kısa bir süre içerisinde önemli yol kat ettiklerini gözlemliyoruz.

Zekai Anıl: İstiklal Spor Kulübü olarak başlıca hedefleriniz nelerdir?

 Arzu Akkuş: "Burada öncelikli hedefimiz bir çocuğun gelişimidir. Kendi ilimizdeki yarışmacı gruplarda başarıyı yakalamak. Sporcularımızı yakından takip ederek daha iyi noktaya getirmek. Bunu da kendi tesislerimizde yaptığımız antrenmanlarla gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerine göre hedeflerimizi belirliyoruz"

Akkuş, antrenman saatlerinde sporcularla çok iyi iletişim kurarken, çalışmalarında da disiplini elden bırakmıyor.

Antrenör Arzu Akkuş, futbolun öğrencilerin derslerinde olumsuz bir etki bırakmadığını dile getiren Akkuş, eğitimci olarak ta oyuncuların derslerinde de başarılı olmaları için gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Kadın futbolu ile ilgili olarak konuşan Akkuş, Samsunda kadın futbol kulübü ve aynı şekilde antrenör sayısının da artması gerektiğini söyledi.

Röportaj: Zekai Anıl