Asarcık'a Çuval Fabrikası

TAKİP ET

Samsun'un Asarcık İlçesi'ne 60 milyon lira yatırım tutarı ile çuval fabrikası kurulacak. Temel kazısında kesildiği belirtilen 100 yıllık ağaçlar eleştiri konusu olurken Başkan Şerif Kılağuz " Biz yatırımcıyı ikna etmek için çok çaba harcadık. Asarcık'ta göçü durduracağız "dedi. 

Samsun'un Asarcık ilçesi Musaağa Mahallesi'nde köylülerin hayvanlarını otlattığı alan, köy tüzel kişiliğinin kaldırılması sonrası mülkiyeti belediyeye geçti. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 14 Eylül 2021'de kabul edilen 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planları ile alan sanayi alanı olarak kabul edildi. 

AĞAÇLARIN KESİLMESİNE TEPKİ 

Daha sonra arazinin satışının yapıldığı iddia edilirken, bölgede kurulacak olan çuval fabrikası için çalışmalar başladı. Bölgede yer alan 100 yıllık ağaçların kesilmesine çevredeki vatandaşlar ise tepki gösterdi. 

GÖÇÜ DURDURACAĞIZ 

Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz konu ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Başkan Kılağuz, "Biz yatırımcıyı ikna etmek için çok çaba harcadık. Oraya 60 milyon lira maliyetli çuval fabrikası kuruluyor. 400 kişi istihdam edilecek. Firma temel kazı işlemini yapıyor. Tüm belgeleri verildi. Biz göçü durdurmak için mücadele veriyoruz. Bir fabrika kuruldu, 300 kişiye istihdam sağlandı. Hedefimiz yıl sonuna kadar 1200 kişiye yeni istihdam alanı sağlamaktır. Orada şikayetçi olanların çoğu il dışında oturuyor. Yapmasınlar, yatırımın önüne engel koymayın. Asarcık'ın yüzde 60'ı otlak alan. Hayvanlarını istedikleri yerlerde otlatırlar "dedi. 

Asarcık Musaağa Mahallesi'ne 60 milyon lira maliyetli 400 kişinin çalışacağı çuval fabrikası kuruluyor. 

Temel kazısında '100 yıllık ağaçlar kesildi' iddiası 

Temel kazısında 100 yıllık olduğu belirtilen ağaçların kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Başkan Kılağuz, "Yapmasınlar yatırıma engel olmayın "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT