Asarcıklı Öğrenciler Çanakkale Şehitliklerinde Tarihle Buluştu

TAKİP ET

Samsun'un Asarcık ilçesinden 40 öğrenci, Çanakkale şehitliklerini ziyaret ederek tarihi yerinde yaşadı. SAMUKAD'ın düzenlediği geziyle öğrenciler, Çanakkale Savaşı'nın önemli noktalarını keşfetti ve şehitlerin hikayelerini öğrendi. Bu özel gezinin amacı, genç nesillerin milli bilincini güçlendirerek, tarihi olayları daha yakından anlamalarını sağlamaktı.

Samsun'un Asarcık ilçesinden öğrenciler, Çanakkale'deki şehitlikleri ziyaret ederek tarihi yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği (SAMUKAD) tarafından organize edilen gezi, 40 öğrenciyi Çanakkale'nin tarihi mekanlarıyla buluşturdu.

Öğrenciler, Mecidiye Tabyaları, Şahindere Şehitliği ve daha birçok önemli noktayı uzman rehberler eşliğinde keşfetti. Seyit Onbaşı'nın kahramanlık hikayesini anlatan tiyatro gösterisini izleyen öğrenciler, bu deneyimden derin izlerle ayrıldı.

sınıf öğrencileri Necip Poyraz ve Ozan Işın, ziyaretlerinin kendilerine Çanakkale Savaşı ve şehitlerin fedakarlıkları hakkında derinlemesine bilgi verdiğini ve duygusal anlar yaşattığını belirtti. SAMUKAD Başkanı Burcu Keskin, geziyi, öğrencilerin milli bilinçlerini güçlendirmek ve Çanakkale ruhunu daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Gezi, öğrencilere tarihi olayları kitaplardan öte, yaşanmışlık ve gerçeklik bağlamında öğrenme imkanı tanıdı. Organizasyona destek veren Asarcık Kaymakamlığı ve Asarcık Yerel Eylem Grubu'na teşekkürlerini ileten Keskin, öğrencilerin tarihi gerçekleri yerinde görerek öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı.

Asarcık Asarcık Belediyesi samsun haber samsun Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği SAMUKAD Başkanı Burcu Keskin Asarcık Yerel Eylem Grubu