Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son açıklamasında Asgari ücret zammına da değindi. "Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusunun cevabı haberde...

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılması beklenen zamla ilgili önemli bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye'nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarını istikrarlı ve güvenli bir şekilde attıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son açıklamasınnda "Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" dedi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 Ek gösterge bazı meslek gruplarına verilmişti. Meclis açıldığında tüm memurların 3600 ek gösterge alması için kanun teklifi meclise sunulacak" açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Açlık sınırı Nisanda da asgari ücreti geçti. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) verilerine göre açlık sınırı 10 bin 135,50 TL’ye çıkarken yoksulluk sınırı ise 33 bin TL oldu. Bekâr bir çalışanın aylık toplam yaşama maliyeti ise nisanda 13 bin 165 TL’ye ulaştı.

TEMMUZU İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışında Temmuz ayını işaret ederek, "Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz. Temmuz'da bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" demişti.