Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakan Işıkhan Açıkladı

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Işıkhan'ın asgari ücret açıklaması...

Son dakika gelişmesine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını açıklamıştı. Ancak, bu açıklamaya rağmen Temmuz zammı beklentisi devam ederken Bakan Işıkhan, yeni bir açıklama daha yaptı.

"BİZ KALICI REFAHIN DERDİNDEYİZ"

Bakan Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Işıkhan, "Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu, nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz" şeklinde konuştu.

ekonomi asgari ücret vedat ışıkhan