Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmayacak

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı. Emekli aylıklarına ise enflasyon farkının yansıtılacağını belirtti.

Türkiye'de yüksek enflasyon oranları nedeniyle son dönemlerde asgari ücrete yılda iki kez zam yapıldı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmasının gündemde olmadığını açıkladı. Bakan Işıkhan, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Başta nasıl bir karar aldıysak, asgari ücretle ilgili gündemimizde ara zam yok." dedi.

2024 yılı için asgari ücretin Ocak ayında net 17.002,12 TL ve brüt 20.002,50 TL olarak belirlendiği, bu düzenlemenin yıl içerisinde değişiklik göstermeyeceği ifade edildi. Buna karşın, Bakan Işıkhan emekli maaşlarıyla ilgili olarak, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira olup, Temmuz ayında enflasyon veya sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre, memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında maaşlarına zam alacaklar. Öte yandan, asgari ücretin yılda bir kez zamlanması kararı, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında enflasyonun düşmesi beklentisi ile alınmıştı. Bu plan doğrultusunda, 2024 yılı için herhangi bir ek zam öngörülmüyor.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmayacak Asgari Ücret Ara Zam Seyyanen Zam Maaş ekonomi Samsun Haber