Askeri Giyim

TAKİP ET

Askerigiyim sektörü profesyonel üretim gerektiren ve tüm dünyada her zaman ihtiyaç duyulan bir sektördür.Askerler sıklıkla doğada ve doğal ortamlarda mücadele eder. Dolayısıyla kendilerini her türlü tehlikeden korumak ve gizlemek için özel askeri giyimürünleri kullanmak zorundadırlar. Buradaki ana amaç askeri görev ortamına hazırlamak ve korumaktır.

Askeri Giyim Ürünleri

Temel askerigiyim ürünleri askeri üniforma olarak ifade edilir. Bu üniformalar kolluk kuvvetin görev dağılımına göre isimlendirilir. Askeri giyim ürünleri dayanıklı malzemelerden üretilir. Dolayısıyla normal kıyafetlere göre daha uzun süre kullanılabilirler ve zorlu koşullara uygundurlar. Askeri giyim ürünleri kış aylarında üşütmeyecek, yaz aylarında ise terletmeyecek nitelikte olmalıdır.

Askerigiyim ürünlerinin yıkama sonrası standart kabul edilen çekme değerleri vardır. Çekme bu değerlerin üzerinde olmamalıdır. Çekme için kabul edilebilir değerler %1,5 - %5 arasında değişkenlik gösterir. Askeri ürünler üretilirken bu özelliklere dikkat edilmelidir. Askeri tişörtler %100 pamuklu kumaştan imal edilmelidir.

Askeri Giyim Modelleri

En çok öne çıkan askerigiyim ürünlerine örnek olarak; askeri üniforma ve kazaklar, askerler için üretilmiş tişörtler, pantolonlar, kamuflaj kıyafetler ve asker botları gösterilebilir. Bu ürünler birbirinden farklı kullanım alanlarına sahiptir ve dolayısıyla kullanım amaçlarına uygun şekilde titizlikle üretilmelidirler. Örnek olarak askeri tişörtlerin üretiminde kullanılan kumaşların özelliğine fazlasıyla dikkat edilmelidir. Kumaşın bir metresinin ağırlığının ne kadar olduğu ve yoğunluğu en önemli faktörlerin başında gelir. Ayrıca kumaşta boncuklama ve renk hassaslığı özelliği olmamasına da dikkat edilmelidir. Askeri tişörtlerin kalınlığı da hangi iklim bölgesinde giyileceğine bağlı olarak oldukça önemli faktörlerdendir.

Askerigiyim ürünlerindeki renk hassaslığı ise en önemli özelliklerinden bir diğeridir. Bazı coğrafi bölgelerde askerler güneşten gelen ışınlara direkt olarak maruz kalır. Kıyafetlerin ışık hassasiyetinin yüksek olması, renklerinin çabuk solmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla kıyafetler seçilirken kumaşlarının özelliğine dikkat edilmelidir. Kıyafetler üretildikten sonra bu özelliklerinin mutlaka test edilmesi gerekir. Askeri kamuflaj tişörtler için dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeridir. Kamuflaj ürünleri doğa renklerine uygun olmalı ve renkleri solmamalıdır.

Askeri Giyim Kullanım Yerleri

Askerlerin görev yerleri değişkenlik gösterir ancak genellikle doğal ortamlarda mücadele ederler. Askeri giyim malzemeleri bu koşullara göre hazırlanır ve doğa şartların, mücadele alanlarına uyumludurlar. Ancak askeri malzemelereilgisi var olan şahısla normal hayatında uygun gözükecek askeri malzemeleri kullanabilir. Bu ürünler askerigiyimmağazası olarak geçen mağazalarda satılmaktadır.

Askeri giyimmalzemelerinisatın almak isteyen şahsi ve resmi kuruluşlar için en doğru adreslerden birisi deİnternet’tir askeri giyime ve aksesuarlarına ilgisi olan kişilerdeinternet üzerinden kaliteli askeri giyim ve aksesuar ürünlerine ulaşabilir ve alışveriş işlemini gerçekleştirebilir.