Aston Martin, Lagonda Markasını Canlandırma Planlarını İptal Ediyor

TAKİP ET

Aston Martin, önemli operasyonel değişikliklere giderek Lagonda markasını canlandırma hedeflerinden vazgeçtiğini açıkladı. Şirket, artık Lagonda'yı ayrı bir üst düzey elektrikli marka olarak piyasaya sürmeyeceğini ve daha çok elektrikli ve spor otomobillere odaklanacağını belirtti.

Şirket Başkanı Lawrence Stroll, Lagonda'yı Bentley gibi markalara rakip olarak konumlandırmak istemediklerini ve ultra lüks segmentte odaklanmaktan vazgeçtiklerini ifade etti. Stroll, Lagonda'nın performans odaklı elektrikli marka olma fikrinin "tamamen öldüğünü" söyledi.

Daha önce, eski CEO Andy Palmer tarafından öne sürülen plana göre Lagonda, Aston Martin'in elektrikli markası olarak yeniden canlandırılacaktı. Ancak Stroll, şirketin temel spor otomobillerinin ve gelecekteki SUV modellerinin ayrı bir bölüme ihtiyaç duymadığını düşündüklerini belirtti. "Spor otomobillerimizde ve SUV'larımızın yeterince lüks olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle daha az performanslı, daha yüksek lüks bir otomobil piyasaya sürmeyi düşünmüyoruz" dedi.

Lagonda ismi en son 2015 yılında sadece 200 adet özel modelle kullanılmıştı. Stroll'un açıklamaları, 20. yüzyılın başlarında ortaya çıkan bu markanın yeniden canlandırma çabalarının sona erdiğini gösteriyor.

Aston Martin otomobil Lagonda marka