Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 'İtiraz eden yurttaş olacağım'

TAKİP ET

CHP'nin yeniden aday göstermediği Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Türkiye'deki siyaset kurumlarını eleştirerek, "Kariyerim itiraz ederek devam edecek. Yanlışa yanlış diyeceğim" dedi.

Samsun'da CHP'li Atakum Belediyesi'nin Başkanı Av. Cemil Deveci, 31 Mart yerel seçimlerinde partisi tarafından tekrar aday gösterilmedi.

"Görevimiz 1 ay sonra bitiyor, kendi özel hayatımıza döneceğim" diyen Cemil Deveci, sözlerinde Türkiye'deki 'siyaset kurumlarını' eleştirdi.

Deveci, "Siyaset böyle bir şey. Her görevin bittiği bir nokta var. 5 yılda Atakum'da ciddi hizmetler yapıldı. İlkeli, dürüst, hesap verebilir bir duruş sergiledik. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde günde 2 bin genç, köy enstitüsü modelinde hizmet aldı. Türkiye’de ilk oldu. Şimdi de atıl durumda olan bir binayı Atasanat Merkezi olarak açacağız. Katılımcı bütçe toplantılarıyla vatandaşlarımızı kentin sorunlarına ortak ettik. Herkesi kent yönetimine katmaya çalıştık. Gıda Bankası'nı Karadeniz’de ilk kez biz uyguladık. Aktif istihdam modelini Karadeniz'de ilk kez uyguladık" dedi.

1 Nisan'da göreve gelecek olan belediye başkanına; "Bunları anlatacağım, üzerine daha başarı eklemesini tavsiye edeceğim" diyen Cemil Deveci, "Benden istekleri olursa kendilerine yardım edeceğim. Böylece kent kazanır, gençlik, kadınlar, Samsun ve Türkiye kazanır" sözlerini kaydetti.

SİYASET KURUMU KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ

Cemil Deveci, sözlerine şöyle devam etti; "Belediye başkanlığım ya da seçilip, seçilmemem mevzu değil. Dün de söylüyordum bugün de söylüyorum. Sadece CHP ve AK Parti değil, tüm siyasi parti kurumunun içinde yetmezlikleri var.

Türkiye siyaset kurumu kendine çekidüzen vermeli. Cemil Deveci bundan sonra geri kalan ömründe bunlarla mücadele edecek. Siyaset kurumunun Türkiye'yi yönetebilecek çapta ve nitelikte olması gerekir. Bir belediye başkan adayının, bir milletvekili adayının nasıl seçileceğini bir parti çok daha öncesinden belirlemeli ve o kurallara uymalı.

Bir yöneticinin nasıl seçileceğini, ne kadar görev yapacağını bilmeli partinin üyeleri. Artık ülkeye demokrasi gelecekse, demokratik kurumlar sistemi manzumesi olacaksa, demokrasi yaşam biçimi haline dönüşecekse demokrasiyi kuracak ve ülkeyi yönetecek olan partilerin önce bu kuralları kendilerine koyması lazım. Onun dışındakiler ayrıntı. Onlar bana uygulandı, başkasına uygulandı, hepsi birbirine benzedi. Önümüzdeki dönemde daha iyi şeyler uygulanacak."

Bundan sonraki siyasi kariyeri ile ilgili de konuşan Cemil Deveci, "Kariyerim itiraz ederek devam edecek. Yanlışa yanlış diyeceğim. İtiraz eden yurttaşa, öneride bulunan yurttaşa ihtiyacımız var. Örnek bir yurttaş kimliğim ile sağlıklı kaldığım sürece görevime devam edeceğim" ifadelerini kullandı.