Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci: Bu Sahile Neden Kıyıyorsunuz?

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün satılan arazisi önünde CHP tarafından gerçekleşen eyleme katıldı.Deveci, "Buraya 7 kat yapılaşma izni verildi. Atakum'a neden kıyıyorsunuz? "diye sordu. 

Samsun'un Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü arkasındaki yeşil alan, imara açıldı. Alan üzerinde yedi katlı bina inşa edileceği iddia edildi. CHP'de arazi önünde eylem yaparak tepkisini gündeme taşıdı. 

'7 KAT YAPILAŞMA İZNİ VERİLDİ'

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Burası bu şehrin en gözde noktalarından birisidir. Bir kamu kurumuna ait araziydi. Daha sonra bir hülle yoluyla başka bir kamu kurumuna ihale edildi. Şimdi buraya 3 katlı inşaat yapılması gerekirken, 7 katlı bir inşaat yapılacak. Burada yapılanlar ne şehir planlamasına ne çevreciliğe ne de Atakum'a yakışan bir görüntü oluşturacak. Yapılan imarla alakalı olmadığı gibi, tamamen siyasi amaçla yapılmıştır "dedi. 

'VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR'

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Asıl dikkati çekmek istediğim nokta şudur: Bir kentin planlaması ya belediyenindir ya da merkezi yetkililerindir. Belediyesi kurduysanız merkezi yetkililer karlı yöne yatırım yapsınlar. Hem gelecekler kendi planlamasını yapacaklar hem istedikleri yere istedikleri ticaret alanını ya da başka yapıları kuracaklar, burada ciddi bir yetki kargaşası var. Bu da giderek kente karşı tanımlanan suçun tamda adıdır. Ne planlaması hukuka uygun ne buradaki planlanan yapı modeli ya da yapı büyüklüğü buraya uygundur. Burası Karadeniz'in en güzel kenti. Atakum'un sınırlarını içinde 25 km yaklaşık sahil yok. Niye kıyıyorsunuz bu kente derdiniz nedir? Neresinden bakarsanız bakın Atakum halkını cezalandırmaya yöneliktir. Kim hangi niyetle yapıyorsa yapsın, ama Atakumlular da artık bilsinler, kendilerinin nasıl nereye konulduğunu bilsinler artık."diye konuştu. 

HHALK