Atakum Belediyesi Başkan Cemil Deveci:'Pandemi'de 15 bin aileye ulaştık

TAKİP ET

Atakum Belediyesi, Türkiye'de katılımcı bütçeyi hazırlayan 5'nci belediye oldu. Engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Cemil Deveci, "Pandemi'de 15 bin aileye gıda ve benzeri yardımlar ulaştırdık" dedi

Samsun'da bir ilke imza atarak dünyanın önde gelen kentlerinde uygulanan 'katılımcı bütçe modeli'ni Atakum'da adım adım hayata geçiren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, engelli vatandaşlarla bir araya geldi. 

TALEPLERİNİ İLETTİLER
Belediyenin 2023 bütçesinde Atakumluları doğrudan söz sahibi yapacak proje toplantısında engelli vatandaşlar gündelik hayattan sosyal ve ekonomik hayata kadar karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Engelli bireylerin yaşadıkları sorunların aşılması için herkesi ve tüm yaşam alanlarını kapsayan bir farkındalık çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken katılımcılar, Başkan Cemil Deveci'ye taleplerini ilettiler.

Deveci, 'katılımcı bütçe' ile Atakum'daki engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak amacıyla yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. 

TÜRKİYE'DE 5'NCİ BELEDİYEYİZ
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, şöyle konuştu; "Önemli olan komşuluk hukuku, dayanışma hukuku, birbirimizi fark etme kültürü. Sokakta, asansörde, evde birbirimizi fark etmek. Pandemi döneminde Atakum'da 15 bin aileye gıda ve benzeri yardımlar ulaştırdık. Atakum'da 15 bin aile yardıma ihtiyaç duyarsa Türkiye'nin diğer kentlerini de siz düşünün diye söylüyorum. Dayanışma, fark etmek bize hem inancımızın hem de kültürümüzün yüklediği bir sorumluluk. Bunları yapamıyorsak bu ikisinden birinde eksik var demektir. Türkiye'de katılımcı bütçeyi hazırlayan beşinci belediyeyiz. Dünyada 3 bin belediye buna benzer çalışma yapıyor."

N. Alper CABBAR

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 'katılımcı bütçe modeli' kapsamında "Engelsiz Atakum" için yapılacak çalışmalardan bahsetti.

Toplantıya Atakum ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, Atakum Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Yusuf Yalnız ve Şeref Aydın, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ve konsey üyeleri katıldı.