Atakum Belediyesi'nin Ata Tohumu Projesi Toprağa Can Veriyor!

TAKİP ET

Atakum Belediyesi öncülüğünde yürütülen Ata Tohumu Projesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tohum bağışlarıyla atalık tohumları saklayarak, tarımın geleceğine ışık tutuyor. Proje kapsamında, nadir bulunan Karakılçık Buğdayı gibi önemli türlerin yeniden hayata dönmesi sağlanıyor ve tarımı destekleyen projeler çiftçilere ulaştırılıyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, projenin Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki temsil ettiğini vurgulayarak, gıda ve tarım projelerinin ikinci aşaması olan "Bir tohum bir ülkeyi kurtarır" sloganıyla devam ettiğini belirtti.

Proje kapsamında Türkiye genelinden tohum bağışı kabul ediliyor ve 457 çeşit atalık tohum merkezde saklanıyor. Ayrıca, çocuklara pratik tarım eğitimi veriliyor ve saklanan tohumlar halka ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Ata Tohum Merkezi'nde faaliyet gösteren Karakılçık Buğdayı'nın yeniden canlanmasıyla ilgili Başkan Deveci, bu buğdayın Anadolu topraklarında nadir bulunan bir tür olduğunu ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğunu söyledi. Buğdayın, belediyenin atıl arazilerinde tekrar yetiştirilerek kurtarıldığını belirtti. Ayrıca, üreticilere atalık tohumların dağıtılmasıyla Karakılçık buğdayının üretim alanının genişlediğini ifade etti.

Tarımı desteklemek için başlatılan "Aşılı Ceviz Fidanı Destekleme Projesi" kapsamında üreticilere %50 hibeyle 8 bin adet ceviz fidanı ulaştırıldı. Başkan Deveci, fidan desteğinin yanı sıra üreticilere bilgilendirme broşürleri ve teknik destek sağlandığını belirtti.

atakum samsun samsun haber ata tohumu tarım organik tarım Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci