Atakum'da çöp sızıntısı şikayeti

TAKİP ET

Samsun Atakum Atık Transfer İstasyonu'ndan sızdığı öne sürülen çöp suyunun çevreye yaydığı ağır koku, vatandaşların tepkisini çekiyor. Şikayet aylardır devam etmesine rağmen çözüm bulunamadı.

Samsun Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık üç yıl önce faaliyete geçen Atakum Atık Transfer İstasyonu'ndan çevreye yayıldığı öne sürülen çöp suyuna vatandaşlar tepki gösterdi. Gazetemizin muhabirine sorunlarını anlatan çevre sakinleri, çözüm çağrısı yaptı. 

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM ÇAĞRISI YAPTI 

Gazetemize konuşan vatandaşlar şunları söyledi:“Tesisisin faaliyete geçtiği günden bu yana atık çöplerin yaydığı güçlü ve rahatsız edici koku nedeniyle ciddi anlamda mağdur durumdayız.Tesisteki kuyudan taşan çöp suları yollara kadar taşmış ve açılan çukurlarda birikmiş durumda. Başta Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan CİMER’e kadar bütün yetkili kurumlara talebimizi birçok kez iletmemize rağmen şu ana kadar herhangi bir müdahale yapılmadı. Atakum Belediyesi yetkilileri ilgili tesisin, bulunduğu yerden taşınacağını beyan etseler de halen bu soruna çözüm bulunmuş değil. Biz çevre sakinleri olarak bu kötü kokular nedeniyle evlerimizde rahatça oturamıyoruz. Balkonlarımıza çıkamıyoruz. Sivrisinek, haşere ve farelerle mücadele ediyoruz. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerine sizin vesilenizle tekrar çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun. Bu sağlık tehdidini acilen ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapın "dedi.  Feride SEZGİN