Atakum'da Gündem 'Deprem Yönetmeliği' 

TAKİP ET

Atakum Belediye Meclisi'nde yeni 'deprem yönetmeliği' görüşülmeye başlandı. Başkan Cemil Deveci, "1995 yılından itibaren yaşanan son 10 depremde binaların hasar türleri, yıkılma gerekçeleri aynıymış. Atakum'da İmar affından yararlanan binalar var" dedi

Atakum Belediye Meclisi, Mart ayı 1. birleşimi Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleştirildi. 7 maddenin yer aldığı meclis gündeminde, Atakum Belediyesi'nin yeni deprem yönetmeliği de görüşülmeye başlandı. İlgili madde, detaylı çalışılması için komisyona havale edildi. 

10 DEPREMDE HASAR TÜRÜ AYNI!

Başkan Cemil Deveci, şöyle konuştu; "Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Günlerdir uyumuyoruz. Bu acının hemen arka sayfasında öyle güzel şeyler var ki. Hani derler ya, ‘İnsanlık kendini açığa çıkardı.’ 1999 depremini yaşadık ama çabuk unuttuk. Acıyla yaşanmaz, yaraları sarmaya çalışalım ama bir daha tekrarlanmasına izin vermeyelim. İçimizde mühendisler, hukukçular var. Teknik insanlar bölgeye gidip bir rapor hazırlamış. Özetle, 1995 yılından itibaren yaşanan son 10 depremde binaların hasar türleri, yıkılma gerekçeleri aynıymış. Hatalarımızı tekrar ederek gelmişiz."

İMAR AFFINA DİKKAT ÇEKTİ

Deveci, "İmar affından yararlanan binalar var. Binayı baştan sona dek yapmış ve imar affından yararlanmışsa, o bina depreme dayanıklı mı, insan sağlığını koruyabilecek durumda mı değil mi nasıl denetlenmesi gerekiyorsa ona ilişkin de bir çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili tüm paydaşları bir araya getireceğiz. Meclisimizde uzman arkadaşlarımız var. Hepinizin yardımlarına ihtiyaç var. Bir yerden başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Selçuk KAYA

MECLİS’TEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 4 bine yakın depremzede ailenin geldiğini belirterek, Meclis'teki tüm gruplara dayanışma çağrısı yaptı. Cemil Deveci; "Hepsi artık bizim komşumuz. Çocuklarımızla aynı parklarda oynuyorlar. Bu yükü birlikte taşımamız gerekiyor. Daha ne kadar misafirimizin geleceği belli değil. Elimizi onlardan uzak tutmayalım" diye konuştu. 

Mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce meclis gruplarının başkan vekilleri tek tek söz alarak yaşanan deprem felaketi nedeniyle taziyelerini iletti.