Atakum'u bekleyen tehlike

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs ilçesine yapılan Dereköy Balıkçı Barınağı'nın ardından Çatalçam sahillerini vuran kıyı erozyonu, Atakum Çatalçam'ın eşsiz sahillerini yok etti. Erozyon ilçe merkezine doğru ilerliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 27 milyon lira harcanarak yapılan Kurupelit Yat Limanı, mevcut başkan Mustafa Demir tarafından doldurularak yanına yeni bir yat limanı yapılmak isteniyor. 

Kadük kalan Kurupelit Yat Limanı'nın hemen yanına yapılması planlanan yeni yat limanı projesi ile ilgili çalışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi'de bir yandan bölgeye yönelik imar değişikliklerini hayata geçiriyor. 

EROZYON DURDURULAMIYOR 

Kurupelit'te yer alan itfaiye alanını otel alanına çeviren belediyenin bu teklifi, CHP'li üyeler tarafından  yargıya taşındı. Bölgede park alanına planlanan cami projesi ile ilgilide bir mülk sahibinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Atakum Kurupelit'te bunlar yaşanırken, 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı'nın yarattığı kıyı erozyonu Çatalçam sahilinin güzelim kıyılarını yutuyor. Her gün etkisini artırak devam ettiren erozyona karşı etkili bir çalışma yapılmadı. Kıyı erozyonu Atakum merkezde de etkilerini hissettirmeye başladı.