Atakum'da 2. Özel Kalem'den memur vakası yaygın medyada

TAKİP ET

Atakum Belediyesi yine 'Özel Kalem'den 'sınavsız memur' geçişine sahne oldu. Yaygın medyada gündeme gelen 'yeni atama' bu kez Başkan Cemil Deveci'nin bürosundaki eski çalışanı ve belediyenin şirket 'genel müdürü' oldu

31 Mart 2019 yılında gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP'den Atakum Belediyesi Başkanı seçilen Av. Cemil Deveci, göreve gelir gelmez Nisan ayında eşi Av. Gülay Deveci'nin yeğeni ve aynı zamanda Deveci Hukuk Bürosu'nun avukatlarından Merve Selin Cengiz'i, 'Özel Kalem Müdürü' olarak atama yazısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göndermişti.

Uzun bir süre tartışmaların yaşandığı, yaygın ve yerel medyanın da gündeminden düşmeyen 'atama yazısı', yaklaşık 1,5 yıl sonra bakanlık tarafından onaylanmıştı.

YENİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ 'ERKAN SAĞLIK' OLDU
CHP'li Cemil Deveci, aradan geçen yaklaşık 1 yıllık dönem sonrası 'Özel Kalem Müdürlüğü'nde değişime gitti. Cemil Deveci, kendisine yakın, tanıdık bir isim olan ve aynı zamanda belediyenin iştiraki şirketin 'genel müdürü' de olan Erkan Sağlık'ın 'Özel Kalem Müdürü' kadrosunu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na gönderdi.

Birinci dereceden 'Özel Kalem Müdürü' kadrosu bakanlık tarafından onaylanan Erkan Sağlık'ın yeni görevi, Atakum Belediye Meclisi'nin Aralık ayında yapılacak toplantısında meclis üyelerine bilgi olarak sunulacak.

YAYGIN MEDYADA YER BULDU
"Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne Erkan Sağlık atandı" haberi yaygın medyada geniş yer buldu. Sınav şartı bulunmayan ve 'istisnai kadro' olarak ataması yapılan kişiler, 'müdür kadrosu' almış oluyor ve daha sonra normal memuriyete geçebiliyor.

DEVECİ'YE İKİNCİ YAKIN İSİM
Cemil Deveci ve eşinin sahibi olduğu Deveci Hukuk Bürosu'nda yaklaşık 30 yıldır 'büro elemanı' olarak görev yapan ve aynı zamanda belediyenin iştiraki olan şiketin genel müdürü olan Erkan Sağlık, yine büro avukatlarından Merve Selin Cengiz gibi Atakum Belediyesi'nde 'Özel Kalem Müdürlüğü' kadrosu alan ikinci yakın isim oldu.

Haber: N. Alper CABBAR