Atakum'da Yapımı Devam Eden Projeler

TAKİP ET

LOZAN PARKI VE ÇEVRESİ
Yaklaşık 2 bin 300 metrekarelik Lozan Parkı içerisindeki düzenleme çalışmaları büyük oranda tamamladı. Yakın zamanda hizmete açılacak parkta yürüyüş yolu, oturma alanları, kafeterya, oyun grupları yer alacak. Atakumluların buluşma noktası olacak olan Lozan Park; tarih, sanat ve doğayı kent sakinleri için bir araya getirecek. Parka son dokunuşu, İsmet İnönü Bulvarı ve Doğuş Caddesi kesişiminde oluşturulan dairesel alanın orta kısmında ‘Lozan Rölyefi’ yapacak. Lozan Parkı’nın kesişimindeki sokaklarda ise Türkiye'nin bugünkü sınırlarını çizen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması’nın tarihi önemini anlatan billboard çalışmaları yapıldı.

GENÇLİK VE BİLİM MERKEZİ
Atakum Belediyesi 2017 yılında pazar yeri ve katlı otopark yapımı amacıyla inşaatına başlanan ancak tamamlanmayan yapıyı Atakum Gençlik ve Bilim Merkezi olarak yeniden projelendirerek inşaat çalışmalarına başladı. 5 bin metrekarelik yapı içerisinde, Atakum’da öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kütüphane, etüt merkezi ve ders çalışma alanları oluşturuluyor. Bodrum, zemin kat ve üç katlı kullanım alanı mevcut olan merkezde kitap kafe, kütüphane, iki adet çok amaçlı toplantı ve konferans salonu, iki adet kafeterya, atölyeler, etüt merkezi, sınav dönemlerinde 24 saat açık kalacak ders çalışma alanları ile kadın el emeği ürünleri mağazası yer alacak. Pandemi önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda ekibin çalıştığı merkez inşaatının ise 2021 yılı içerisinde hizmete açılacak. 

ÇOK AMAÇLI SALON
Atakum Belediyesi, yapımına 2012 yılında başlanan ancak bir bölümü yapıldıktan sonra yarım kalan ve aradan geçen yıllar sonucu çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olan yapıyı yeniden projelendirerek yurttaşların kullanımına kazandırmak için çalışmalarına başladı. 8 yıldır atıl halde bekleyen tesisi tamamlandığında Atakumlular; tiyatro, konser ve her türlü sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek bir mekana kavuşacak. Sergi salonları, fuaye alanları, bale, folklor ve müzik salonlarının yanı sıra sanatçı kulisleri ile simultane tercüme odaları içerecek olan tesis, Atakum’un kültür ve sanat yaşamını canlandıracak.

ORGANİK KÖY ÜRÜNLERİ PAZAR YERİ 
Bölge halkı tarafından Atakent Pazar Yeri olarak bilinen ve 7 yıldır atıl halde bulunan alan, Organik Köy Ürünleri Pazar Yeri ve Katlı Otopark olarak yeniden projelendirildi. Bin 700 metrekare kapalı alana sahip pazarda, özellikle kırsal mahallelerde organik tarım yapan emekçilerin yer alarak kırsal ekonomisine katkı sağlama hedefleniyor. 

ATAKUM BELEDİYESİ SPOR KOMPLEKSİ 
Atakum’un nüfus bazında en yoğun mahallesi olan Yenimahalle Mahallesi’nde 4 yıldır inşaat halinde olan yapı Atakum Belediyesi Spor Kompleksi ve Sosyal Donatı Alanları olarak yeniden projelendirildi. Atıl halde bekleyen, kaba inşaatı tamamlanmış yapıda tenis kortu, voleybol ve futbol sahaları tenis kortu, çocuk oyun ve sosyal donatı alanları, büfe ve kafeteryalar oluşturularak yurttaşların kullanımına açılacak. 

DOĞA BİLİMLERİ KÖYÜ PROJESİ
Çocukların, bilişsel, fiziksel ve sosyal gelişiminde kalıcı ilerlemeler kaydetmenin yanı sıra, doğada, spor, sanat, fen ve feslefe aktivelerini düzenlemeyi hedefleyen okulda fizik atölyesi, kimya atölyesi, matematik atölyesi ve el işleri atölyesi gibi yaklaşık on üç atölye olacak. İnşaat çalışmalarının devam ettiği çalışmada çocuklar teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim alacak.