Atakum'da yolu kapanan onlarca köye ulaşıldı

TAKİP ET

Samsun'un Atakum İlçesi'nde yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarında çalışmalara başlayan Atakum Belediyesi ekipleri, yoğun kar kütlelerine karşı çetin bir mücadele veriyor. Muhtarlar ve ekiplerin iş birliğinde onlarca köye ulaşım sağlandı

Samsun'da yoğun kar yağışının ardından kent merkezi ve kırsal mahallelerde yollar ulaşıma kapanırken, mahalle muhtarları ve yöre sakinleri Atakum Belediyesi'nin kapısını çaldı. Kar kütlelerinin yüksekliği yer yer 2 metreyi aşarken, Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve iş makineleri sahada çetin bir mücadeleye başladı.

EKİPLER 3 GÜNDÜR SAHADA
Traktör kepçe, lastik yükleyici, dozer, greyder, case, küreme kamyonu, tuzlama ve arazi araçları ile sahaya çıkan personeller, yoğun kar kütleleri ile mücadele ederek özellikle kırsal mahallelerde yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için gece gündüz mesai yaptı.

CAN DOSTLAR UNUTULMADI
Atakum Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında yaklaşık 130 ton tuz ve 200 tona yakın kumla beyaz esaretin arkasında bıraktığı enkazı temizlemeye çalışırken aynı zamanda sokakta yaşayan ve bugünlerde yiyecek bulmakta zorlanan can dostları da besledi. Kırsalda belirli bölgelere mama desteği sağladı.

MUHTARLARLA İSTİŞARE
Büyükkolpınar, Yeşildere, Balaç, Beypınar, Küçükkolpınar, Alanlı, Yeşiltepe, Kabadüz, Elmaçukuru ve Kulacadağ mahallelerinde çalışmalar devam ederken yöre sakinleriyle görüşen Atakum Belediyesi Başkan Yardımcı Okan Saral ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Yasin Yıldırım, mahalle muhtarları ile sık sık durum değerlendirmesi gerçekleştirdi. 

Özören, Taflan merkez ve Kızılağaç mevkii ile kent merkezinde ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışmaları muhtarlarla birlikte takip eden Başkan Yardımcı Okan Saral ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Yıldırım, sahadaki belediye personeli ile sürekli iletişim halinde oldu.

TÜM ULAŞIM AĞLARINI AÇIK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Tüm ulaşım ağlarını açık tutmaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimizden ihtiyaçlarını gündüz karşılamalarını rica ediyoruz. Akşam saatlerinde kırsal mahallelerde yol açmak riskli olduğu için çok acil ve beklenmedik durumlara müdahale edilecektir. Kar yağışı berekettir. Yağışla birlikte topraklarımız daha da verimli olacaktır" dedi.

Atakum Belediyesi Başkan Yardımcı Okan Saral ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Yasin Yıldırım, mahalle muhtarları ve yöre sakinleriyle bir araya geldi, çalışmaları yakından takip etti.

Kocadağ mevkisinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteği sağlandı.

Onlarca araçla sahaya çıkan personeller, yoğun kar kütleleri ile mücadele ederek özellikle kırsal mahallelerde yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için gece gündüz mesai yaptı.

EVDE DESTEK HİZMETİ SÜRDÜ

Evde Destek Hizmetleri Birimi, kara kış demeden 65 yaş üstü büyüklerin ve dezavantajlı komşuların evine dayanışma götürmeye devam etti. N. Alper CABBAR