ATASAM Tıp Merkezi küçük misafirlerini ağırladı

TAKİP ET

Atakum ATASAM Tıp Merkezi, Çocuk Hakları Günü'nde anlamlı bir buluşmaya imza attı. Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar, Tıp Merkezi'ni gezdi, haklarını öğrendi ve neşeli anlar yaşadı.  

Atakum ATASAM Tıp Merkezi, Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü’ne bağlı çocukları ağırladı. Uzmanlar, çocuk hakları üzerine sohbet ettikleri minik misafirleri, çeşitli meslek gruplarında görev yapan çalışanlarıyla tanıştırdı. Misafir çocuklar, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Ardanuç’tan sağlıklı beslenme ile ilgili bilgiler alırken, Uzman Psikolog Deniz Zeren’le gelecekte olmak istedikleri meslek hakkında sohbet etti, sınav kaygıları üzerine görüşmeler yaptı.

ÇOCUKLAR HAKLARINI ÖĞRENDİ 

Çocukları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden ATASAM Tıp Merkezi Genel Müdürü Birsen Öztürk, çocuklara haklarını hatırlatarak, “Çocuklar, uluslararası bir sözleşme ile koruma altına alınan haklarınız arasında eğitim hakkınız da var. Bu hakkınızı sonuna kadar değerlendirin ve sizler de buradaki abileriniz, ablalarınız gibi çalışan, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olun. Bugün bizim olan bu koltuklarda yarın sizler oturacaksınız” dedi.

ÇOCUKLARA HEDİYE VERİLDİ 

Çocukların geleceğini haber alan ATASAM Tıp Merkezi çalışanları büyük bir heyecanla hazırlık yaptı. Hazırladıkları lezzetli ikramlarla güzel bir masa hazırlandı. Tıp Merkezi'ni gezen ve daha önce görme şansı bulamadıkları her birimi gözlemleme şansı yakalayan çocuklar, merak ettikleri soruları çalışanlara sordular. Program sonrasında duygularını resim çizerek anlatan çocuklar, kendileri ile yakından ilgilenen çalışanlara teşekkür etti. Çocuklara çeşitli hediyeler ve balonlar armağan edildi.

Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar, Çocuk Hakları Günü'nde ATASAM Tıp Merkezi'nin misafiri oldu. Çocuklar, Tıp Merkezi'ni gezdi, haklarını öğrendi ve neşeli anlar yaşadı.

Haber: Feride SEZGİN