Atatürk Anıtına Saldıran O Hainlerin Geliş ve Gidiş Anları Kamerada

TAKİP ET

Samsun'da Onur Anıtı'nı devirmek isteyen iki alçağın, alana geliş ve gidiş anlarına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Hain saldırıya tepkiler ise çığ gibi büyüyor. 

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Atatürk Parkı'nın içerisindeki  Onur Anıtı'nı çelik halat bağlayıp arazi aracıyla devirmeye çalışan C.İ.F ve B.F. isimli alçakların Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürerken, olay anına dair kamera görüntüleri ortaya çıktı. 

Sabah 6.25'te anıta girdikleri görülen iki alçağın çıkışları 6.31 olarak kayıtlara geçti. Halatın anıta daha önceden bağlandığı ve hemen araca eklendiği ihtimali görüntülerde güçlenirken, halatın kopması sonrası iki alçağın görüntülerde kaçtığı anlarda yer alıyor. O hain saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Onur Anıtı'nın devrilmeye çalışıldığı hain saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Samsun'da siyasiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, anıta giderek hain saldırıya tepkilerini gösterdi. 

CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, Samsun Barosu, Samsunspor Divan Kurulu, DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi, Kamu Sen Samsun İl Başkanlığı, DEVA Partisi İl Başkanlığı, Sevdamız Samsun Platformu ve Samsun Akademik Odalar Birliği yaptığı yazılı açıklama ile hain saldırıyı kınarken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubesi üyeleri alçak saldırıyı, Onur Anıtı'na giderek kınadı. 

Atakum Belediye Meclisi'de hain saldırıyı kınayan bir bildiri yayınladı. 

Haber: Zekeriya FIRAT