Atatürk Büstünün Çalındığı Çorum'daki Atıl Okul

TAKİP ET

Çorum'da 11 yıl önce kapatılan Yatılı Bölge Okulu, ihmal edilmiş bir şekilde çürümeye terk edilmiş durumda. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, bu atıl okulu ziyaret ederek içler acısı halini gözler önüne serdi. Okulun içerisinde bulunan Atatürk büstünün de çalındığı ortaya çıktı.

1995 yılında açılan ve 2013 yılında AK Parti iktidarı döneminde kapatılan Çorum'un Laçin ilçesi Narlı köyündeki Yatılı Bölge Okulu, adeta unutulmuş bir halde çürümeye terk edilmiş durumda.

Milletvekili Tahtasız, kapatılan Yatılı Bölge Okulları'nın tamamının talan edildiğini ve Atatürk büstüne kadar çalındığını belirtti. Okuldaki kalorifer petekleri ve demir aksamların da çalındığını vurguladı. Tahtasız, vergilerle yapılan bu okulların kaderine terk edilmesinin üzücü olduğunu ifade etti ve "Milli servet heba oluyor" dedi.

Çorum Narlı'da 2013 yılında kapatılan Yatılı Bölge Okulu'nun tadilat yapılarak açık cezaevine dönüştürüleceği açıklanmıştı. Ancak bu düşünce tepki çekmiş ve plan vazgeçilmişti.

Çorum laçin ilçesi narlı köyü atıl okul Yatılı Bölge Okulu atatürk büstü chp çorum milletvekili mehmet tahtasız asayiş samsun samsunhaber haber