Atatürklü Arma, basketbolda da yükselişe geçiyor...

TAKİP ET

Samsunspor Basketbol takımı üzerinde dolaşan kara bulutlar Başkan Yıldırım ve Yönetici Ergin Zorlu'nun büyük uğraşları sonucu bir anda dağıldı. İlk olarak geçen sezon forma giyen oyunculara, 800 bin lira daha az ödeme yapılarak sözleşmeleri feshedildi. Şimdi ise 5 yıllık bir planlamanın temelleri atılıyor.

Samsunspor Basketbol'un, bu sezon liglerin oynanmamış sayılmasının ardından TBL'de kalması büyük bir şans oldu. Sportif ve ekonomik anlamda her şey kötüye giderken ligde kalmalarını göz önünde bulundurarak bunu avantaja çevirmeyi başaran Samsunspor'un Eğitim, Altyapı ve Sportif Faaliyetlerden Sorumlu Yöneticisi Ergin Zorlu'nun, yaklaşık 3 aydır süren çalışmaları, Kırmızı-Beyazlı kulübe maddi açıdan büyük katkı sağladı. 

İLK OLARAK YABANCILAR GÖNDERİLDİ
Yabancı oyuncular Ante Delas ve Predrag Samardziski'nin toplamda 70 bin dolar alacakları bulunurken, 20 bin dolara el sıkışan ve takımdan gönderen Ergin Zorlu, ilk aşamada Kırmızı-Beyazlı kulübü 350 bin lira zarardan kurtardı. Geçen sezon yaşanan sportif başarısızlığı ve pandemi sürecinden dolayı liglerin oynanmayacağını teknik ekip ve oyunculara anlatan Zorlu, bu isimlere alacaklarından feragat etmesi gerektiğini söyledi ve başarılıda oldu. 

800 BİN LİRADAN KURTARDI
Teknik ekip ve oyuncular, sözleşmeleri gereğince alacakları ücretlerin büyük bir kısmından vazgeçerek takımdan ayrıldı. Yönetici Ergin Zorlu, yoğun çalışma temposu ve görüşmelerin ardından yabancı isimlerle beraber tüm oyunculara, 800 bin lira daha az ödeme yapılarak sözleşmelerinin feshedilmesini sağladı.

DERNEĞİ BORÇLANDIRMADI
Oyunculara ödenen tüm ücretler, Samsunspor Başkan Yüksel Yıldırım'ın cebinden çıktı. Futbolda olduğu gibi Samsun'da basketbolu da ayağa kaldırmak için büyük fedakarlık gösteren Başkan Yıldırım, basketbol şubesi dernek yönetimine bağlı olmasına rağmen oyuncuların alacaklarını ödedi ve kulübü borçlandırmak istemedi.  

SAMSUNLU İSİMLERLE YENİ OLUŞUM
Samsunspor Basketbol üzerinde dolaşan kara bulutlar böylece dağılmış oldu ve hem Başkan Yıldırım'ın hem de Yönetici Ergin Zorlu'nun büyük uğraşları sonucu Kırmızı-Beyazlı kulübün basketbol şubesi şimdi yeni bir yapılanma içerisine girmiş bulunuyor. İlk olarak Genel Menajer Emre Ekim'le anlaşan yönetim, genel olarak Samsunlu isimleri bünyelerine katarak güzel bir oluşum gerçekleştirmek istiyor.

Haber: Ergin Caner Cabbar