Atıl Araziler Tarıma Kazandırılıyor 

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, uygulanmakta olan atıl durumda kullanılmayan tarım arazileri etkinleştirilme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, boş bırakılan, nadasa ayrılan işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere seçilen alanlarda üretim faaliyeti sürdürülüyor.

İlçede uygulanan Tarım Arazilerini Etkinleştirme Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle ilk olarak Çandır, Yukarıengiz, Yükseliş ve Tepeköy Mahallelerinde uygulanan proje kapsamında bölgelerde atıl konumda olan tarım arazileri değerlendirilerek tarıma kazandırıldı.

ÜRETİCİLERE DESTEK 

19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal, "Projenin atıl kullanılmayan arazilerin etkin kullanımına katkı sunması çeltik hasadı sonrası atıl kullanılmayan alanlar içinde örnek teşkil etmesi hedeflenmektedir. Bu uygulamayla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri sayesinde brokoli üretimi gerçekleştirildi. Söz konusu projenin üreticilerimize ve üretimimize destek sağlayacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

AA