Atıl Tren Hattına Sağlıklı Yaşam Yolu

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, atıl durumda bulunan tren hattını sökerek yerine Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu Projesi'ni hayata geçirmek için TCDD ile protokol imzaladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile birlikte TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret etmiş, Tekkeköy'den Canik'e 7,5 kilometrelik güzergahta atıl durumda bulunan tren hattını sökerek yerine 'Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu' yapılacağını müjdelemişti.

PROTOKOL İMZALANDI

Bu görüşme neticesinde Başkan Hasan Togar ve TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey arasında TCDD eski Samsun Çarşamba hattının bisiklet ve yürüyüş yolu yapılması için protokol imzalandı.

Başkan Togar, "Tekkeköy'den Canik'e 7,5 km uzunluğunda 130 bin metrekarelik alan üzerine bisiklet yolu, spor ve yürüyüş alanları oluşturacağız. İki büyük sanayimiz ile üç küçük sanayimizde bulunan işyerlerinde çalışan vatandaşlarımız bisikletleriyle işe gidebilecekler. İlçemizde ve şehrimizde yaşayan binlerce insanımızın spor ve yürüyüş yolu olarak kullanabilecekleri örnek projenin protokolü imzaladık" dedi. Feride İÇKİLLİ