Atilla Tekcan: 'Bu işin şakası yok riskli yapıları belirleyin'

TAKİP ET

CHP'li Atilla Tekcan, SBB Meclisi'nde 'riskli alanların ve binaların belirlenmesi' amacıyla verdiği önergenin reddedilmesinin ardından yeni çağrı yaptı. Tekcan, "Bu işin şakası yok. Riskli yapıları ve alanları belirleyin "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, kentte riskli binaların ve alanların belirlenmesi amacıyla mecliste önceki gün önerge verdi. 

ÖNERGE REDDEDİLMİŞTİ 

Önergede, "İmar uygulamalarında şehrin zemin yapısının jeolojik, jeoteknik ve mikro bölgeleme çalışmasının yapılması, deprem anında yıkımlara sebebiyet veren bina çıkmalarının düzenlenmesi, binaların zeminlerindeki asma katların incelenmesi, kat adetlerinin sınırlandırılması, bina stoklarının deprem risklerinin tespiti ve Büyükşehir Belediyesi’nin imar yönetmeliğinin gözden geçirilmesi' talepleri gündeme getirildi. Söz konusu önerge reddedildi. CHP'li Tekcan reddedilen önergeye AK Partili ve MHP'li meclis üyelerininde destek verdiğini anımsattı. Tekcan, "50 bine yakın insanımızı depremde kaybettik. Yüreğimiz yanıyor. Bu işin şakası yok. Gelin ortak akılla riskli alanları ve binaları belirleyelim "dedi. 

NEDEN OYLARINA 
SAHİP ÇIKMADILAR 

CHP'li Atakum Belediyesi'nin yeni deprem yönetmeliğini kabul ettiğini hatırlatan Tekcan, "Atakum'da Cumhur İttifakı meclis üyeleri, SBB Meclisi'nde neden bu konudaki görüşe destek vermediler? Deprem bu ülkenin gerçeğidir. Depreme hazırlıklı binaların yapılması önceliğimiz olmalıdır "ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT 

CHP'li Tekcan, Samsun'da yıllardır bekleyen kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkati çekerek, "Harekete geçilmeli. Yarın çok geç olabilir  "çağrısı yaptı.