ATOM'dan 50 kişiye 500 TL'lik alışveriş çeki

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde geri dönüşebilir atıklarını ATOM'a teslim eden 9 bin 450 bilet arasında çekiliş yapıldı. 50 talihli 500 TL'lik alışveriş kartı kazandı.

İlkadım Belediyesi, geri dönüşüme ilçe halkını teşvik etmek için hayata geçirdiği 'Getir Atığını Al Harçlığını' kampanyası çerçevesinde 1 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren 9 bin 450 kişi arasında çekiliş yaptı. Talihli 50 kişi 500 TL'lik alışveriş kartı kazandı.

Çok Amaçlı Salonda Samsun 8. Noter Funda Altun gözetiminde gerçekleşen 1. Dönem Kasım ayına ait çekilişte 50 asil ve 10 yedek bilet kutudan çekildi.

İLK KURALAR ÇEKİLDİ
İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık 06635 nolu bilet numarasıyla ilk talihliyi belirledi. Başkan Yardımcıları Cemal Kulein 08332 nolu bilet numarasını, Yaşar Kutbay 03399 nolu bileti, AR-GE Araştırma Geliştirme Müdürü Köksal Sarıcaoğlu 01467 nolu bileti, İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü Müdürü Süleyman Tanrıseven 08194 nolu bilet ile ilk beş talihliyi belirledi.

55 şanslı talihliyi ise Samsun 8. Noter Funda Altun belirledi. Kazanan talihliler biletleri ile 500 TL'lik ikramiyeyi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne gelerek aldılar.

İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, proje kapsamında hem vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlandığını hem de belediyenin çöp-atık toplama maliyetlerinin düştüğüne dikkat çekti.

25 NOKTADA ATOM VAR
İlkadımlıların evlerinde ayrıştırdığı geri dönüşümü mümkün her 5 kg'luk atığı 25 farklı noktada duran ATOM otobüsü ile nakite çevirdiklerini ve vatandaşlara kampanyaya katılması için bilet verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlk kura çekimini yaptık. Her ay noter eşliğinde kuralarla belirlenen her 50 kişiye 500 TL'lik alışveriş kartı vereceğiz. Toplumda geri dönüşebilir atıkların toplanmasında duyarlılık ve alışkanlık kazanılmasını amaçlıyoruz" dedi.

N. Alper CABBAR

Çok Amaçlı Salonda Samsun 8. Noter Funda Altun gözetiminde gerçekleşen 1. Dönem Kasım ayına ait çekilişte 50 asil ve 10 yedek bilet kutudan çekildi.

İŞTE KAZANAN TALİHLİLER