Avrupa Altın Pasaportu

TAKİP ET

Avrupa Altın Vize Uygulaması, Altın Vize Başvuru Yapmanın Şartları, Avrupa Altın Pasaportu,Altın Vizeden Ailelerin Tümü Yararlanabilir Mi?, Detaylar yazımızda…

Avrupa’da yaşama hayali olanlar için altın vize oturum alma ve vatandaşlık başvurusu yapma hakkına sahip olmayı kolaylaştırmakta olan bir uygulamadır. Altın vize yatırım yapmak isteyen yabancılara Avrupa’da seçtikleri ülkenin vatandaşı olma imkânı tanır. Altın vizesi onaylanan kişiler ayrıca Avrupa’nın çoğu ülkesine vizesiz giriş yapma hakkına sahip olur. Sadece kendisi için değil yatırımcı isterse ailesi için de işlemleri tamamlayabilir ve onları da bu koşullardan yararlandırabilir.

Avrupa’da altın vize uygulanmaya başladığında 2008 ekonomik krizi ortaya çıkmıştı. Devletlerden çoğu kendi içerisindeki yatırımcıları ile ekonomisindeki hareketliliği sağlayamıyordu. Sonuç olarak bir ülkenin ekonomisinde yaşanan uzun süreli durgunluk devletin sonunu getirebilirdi. Tam bu sırada altın vize programı geliştirmek için adımlar atıldı. Aştın vizenin amacı dünyadaki zengin yatırımcıların kendi ülkelerine yatırım yapmaları ve belli bir süre geçtikten sonra bu yatırımcılara vatandaşlık veya oturum izni vermekti. Avrupa altın pasaportu başvurularında büyük bir patlama yaşandı. Bu uygulama sayesinde dünyadaki yatırımcılar seçtikleri ülkelere başvuru yaparak vatandaş olma hakkını elde etmiş oldu.

Avrupa dışında altın vize yatırım uygulamasını kullanmakta olan ABD ve Schengen ülkeleri de mevcuttur. Eğer başvurunuzu Schengen kapsamında bir ülke için yapar ve süreci olumlu şekilde tamamlarsanız tam 26 farklı Schengen ülkesine vizesiz giriş yapma hakkına sahip olursunuz.

Avrupa Altın Vize Uygulaması

En yoğun başvuru dönemi 2008 sonrası yaşanmış ekonomik krizin etkileri ile on yıl içinde yaşanmıştır. Yatırımcıların altın vize ile vatandaşlık hakkına sahip olduğu Avrupa ülkeleri şuanda daha iyi seviyeye ulaşmış durumda. Bu nedenle Avrupa altın pasaportu alma uygulamasını akıya alan veya kaldıran ülkeler de mevcut. Özellikle bu durumu kötüye kullanan bazı yatırımcıların engellenmesi için sadece Avrupa değil ABD ve Schengen bölgesindeki ülkelerde yavaş yavaş altın vize programını kaldırıyor. Ekonomisi istediği seviyeye gelmiş olan ülkeler vatandaşlık ve oturma izni için gerçek ikamet ve ekonomik koşul şartlarını değerlendirmeye almaktadır.

Norma süreçte oturma izni alma veya vatandaşlık başvurusu yama süresi çok uzun sürmektedir. Altın vize programını uygulayan ülkeler için bu işlemler hem kısa sürer hem de çok daha kolaydır. Temiz bir sabıka kaydı olan her yatırımcı altın vize uygulamasına devam eden bir ülkede gayrimenkul satın alarak belirlenen süreyi tamamladıktan sonra vatandaş olma hakkını elde etmektedir. Satın alınan gayrimenkulün vatandaşlığınız onaylandıktan sonra satış işlemlerine başlayabilirsiniz.

Altın Vize Hayatı Kolaylaştırıyor

Farklı bir ülkede yaşama hayali olan kişiler için altın vize mükemmel bir tercih olacaktır. Maddi açıdan durumu iyi olan yatırımcıların yapması gereken sadece Avrupa altın pasaportu veren ülkeleri araştırmak ve seçtiği ülkede belirlenen tutardaki yatırımı gerçekleştirmektir. Her ülke bu tutarı farklı olarak belirleme hakkına sahip. Kendi ekonomik hareketliliğinde fazla etkileşim yaratmak isteyenler daha uygun tutarlar belirlerken bazı ülkelerin yatırım tutarı çok yüksektir.

Şuan en uygun yatırımcı vizesi ve vatandaşlığı veren ülke Yunanistan’dır. Yunanistan’ın ekonomisi son dönemlerde ağır darbe almış olsa da bu uygulama sayesinde yatırım ve ekonomik canlandırmayı sağlamaya yönelik adımlar atmaya devam etmektedir. Sadece yatırımcısı olmak için değil Yunanistan coğrafi konumu, turizm değeri ve sosyal anlayışı açısından oldukça cazip bir ülkedir. Yunanistan için altın vize işlemlerini tamamlamış olan yatırımcılar diğer Avrupa ülkelerinde vizesiz şekilde gezebilme hakkına sahip olacaktır. Vize almadan dünyayı dolaşma hakkı diğer ülkelerde de mevcut. Eğer aldığınız altın vize Schengen ülkesi ise tam 26 farklı ülkeyi vize almadan gezebilir ve bu durumun keyfini ailenizle yaşayabilirsiniz.

Altın Vize Başvuru Yapmanın Şartları

İlk olarak temiz bir sabıka kaydına sahip olma zorunluluğu bulunuyor. Hiçbir ülke suçu olan yatırımcıya vatandaşlık vermek istemediğinden önce başvuru sahiplerinin suç geçmişini araştırmaktadır. Sonrasında başvuru yaparken o ülkenin hukuki şartlarına göre reşit olmanız gerekiyor. Türkiye de altın vize yatırımcı kazanımı uygulamasına sahip olduğundan reşit olma yaşı 18 olarak uygulanıyor. Yatırımcılara vatandaşlık vermek için belirlenen rakam ise 500 bin dolardır.

Başvuruyu sadece kendiniz yapacaksanız önce seçtiğiniz ülkedeki yatırımı gerçekleştirmek zorundasınız. En fazla tercih edilen yatırım aracı gayrimenkul olsa da bazı ülkelerde fon, senet gibi seçeneklerde mevcuttur. Satın alınan gayrimenkulde sürekli oturma şartı aranmaz. Sadece zorunlu tutulan sürede satış işlemi yasaktır. Eğer tüm şartları sağlar bu süreci sorunsuz olarak tamamlarsanız daimi oturma izni ve vatandaşlık başvurusunda bulunma hakkı elde etmiş olursunuz.

Altın Vizeden Ailelerin Tümü Yararlanabilir Mi?

Başvuru esnasında yatırım için belirlediğiniz tutar hariç belli başlı harçların da ödenmesi gerekir. Avrupa vatandaşı olmada aile fertlerinizin de yararlanmasını istiyorsanız kişi başına düsen ödemeleri ayrı ayrı gerçekleştirmeniz şarttır. Her birey için ayrı bir başvuru ücreti bulunur. Gerekli tüm ödemeler yapıldıktan sonra Avrupa altın pasaportu başvurusu yapabilirsiniz. Seçtiğiniz ülke örneğin gayrimenkul satın almanızı ve 5 yıl ikamet şartı sunuyorsa bu süreç tamamlandıktan sonra hem siz hem de aileniz o ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olur. Avrupa’nın bir ülkesinde ikinci bir vatandaşlığa sahip olan yatırımcı ve aile diğer Avrupa ülkelerini vize almadan gezme hakkına da sahip olacaktır.

Schengen bölgesinde yer alan ve Malta gibi bazı ABD ülkelerinde de altın vize yatırımcı uygulaması hala devam etmektedir. Hayaliniz sadece Avrupa değil ABD ve Schengen ülkelerinde vizesiz dolaşmak ise tercihiniz bu yönde olmalıdır. Örnek verecek olursak bir Schengen bölgesine ait ülkeden altın vize yatırımcı programı ile vatandaşlık aldığınızda tam yirmi altı Schengen bölgesine vizesiz giriş yapma hakkına sahip olursunuz.

Altın Vize Yatırım Ücretleri Avrupa’da Neye göre Belirleniyor?

Seçtiğiniz ülkenin yatırım için zorunlu olan tutarını gerçekleştirmeniz Avrupa altın pasaportu için başvuru yapmanızın en önemli şartı arasında yer alıyor. Her ülke bu miktarı ekonomik seviyesine, istihdam durumuna ve ne kadar refah düzeyine sahip olduğuna göre belirlemektedir.

Altın vizenin kullanılmaya başlaması zaten 2008 ekonomik buhranının etkilerinden kurtulmaya çalışılmasıdır. Yatırımcıların desteğinden yararlanarak ekonomik canlandırmayı sağlamak için tasarlanmış bir projedir. Hem uygulayan ülkelerin hem de Avrupa vatandaşı olmak isteyen yatırımcıların buluştuğu bir uygulama olarak devamlılığını sürdürmeye devam etmektedir.

Başvuru sahipleri vatandaşlık ya da oturma izni aldığında aile fertleri de bu durumdan faydalanarak Avrupa ülkelerine vizesiz girme hakkına sahip olacaktır. Hayaliniz Avrupa’da özgürce seyahat etmek ve bunu yaparken seçtiğiniz ülkenin vatandaşı olmak ise altın vize yatırımcı programı tam size göre. Yapmanız gereken altın vize uygulamasına sahip olan bir ülke seçmek ve yatırım gerçekleştirmektir.

S.S.S

Avrupa’da Herkes Altın Vize Alabilir Mi?

Altın vize uygulamakta olan ülkede yatırımını gerçekleştiren ve başvuru şartlarını eksiksiz taşıyan herkes Avrupa altın vize programından yararlanma hakkına sahiptir.

Avrupa İçin Altın Vize Alınırsa AB Ülkelerinde Geçerli Olur Mu?

Avrupa’da belirlediğiniz bir ülke için altın vize yatırımı gerçekleştirdiğinizde sadece bu bölgeye ait ülkelere vizesiz giriş yapabilirsiniz. AB için ayrı bir başvuru yapmalı ve altın vize uygulamasına sahip AB ülkesi seçmeniz gerekir.

Kaynak;https://notteglobal.com/tr/avrupa-altin-pasaportu/