Avrupa Parlamentosu Üyelerinin Telefonlarında Casus Yazılım Tespit Edildi

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi Üyelerinin Telefonları Casus Yazılımla Enfekte Edildi, Siber Güvenlik Alarmı Yükseldi

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi (SEDE) üyelerinden iki kişinin kişisel telefonlarında casus yazılım tespit edildi. AP Sözcü Vekili Delphine Colard, yapılan siber güvenlik taramalarında SEDE üyelerinin telefonlarında casus yazılımların bulunduğunu doğruladı.

Colard, bu durumun jeopolitik bağlam ve SEDE'nin takip ettiği dosyalar göz önüne alındığında büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirtti. Ancak, casus yazılımların arkasındaki aktörlerle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Mart 2022'de başlayan casus yazılım tespiti çalışmaları kapsamında, Nisan 2022'den bu yana 250'den fazla milletvekilinin cihazı tarandı ve 500'den fazla tarama gerçekleştirildi. AP Başkanı Roberta Metsola, milletvekillerine kişisel cihazlarında casus yazılım taraması yapma imkanı sunarak, siber güvenlik konusunda daha fazla önlem alınmasını sağlamıştı.

Casus yazılım tespit edilen milletvekillerinin cihazlarına yönelik derinlemesine analizler yapılırken, bu durum, AP üyelerine kişisel siber güvenliklerine daha fazla dikkat etme çağrısında bulunulmasına sebep oldu.

SEDE üyeleri, Aralık 2023'te gerçekleştirdikleri Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin toprakları ziyareti sırasında casus yazılım saldırısına uğramıştı. Bu olay, AP içindeki siber güvenlik endişelerini artırarak uluslararası alanda geniş bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.

Avrupa Parlamentosu üyeler telefon casus uygulama siber güvenlik filistin gazze Abd