Avrupa Voleybolunun Zirvesinde Türk Takımları 4 Yıl Sonra Finalde Yok

TAKİP ET

Türkiye, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 4 yıl sonra finalde temsilci çıkaramadı.

Avrupa voleybolunun en prestijli organizasyonu olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye bu sezon 3 takımla yer aldı. Ancak son iki sezonun şampiyonu VakıfBank çeyrek finalde elendi.

Yarı finale çıkan Türk takımlarından Fenerbahçe Opet ve Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti.

Türk takımları son olarak 2018-2019 sezonunda final oynamış, ancak 4 yıl aradan sonra bir kez daha finale yükselemedi. Geçtiğimiz sezon turnuva iptal edilmiş, 2020-2021 ve 2021-2022'de VakıfBank, 2022-2023'te ise VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit final mücadelesi vermişti.

Eczacıbaşı, A. Carraro Imoco'ya Ev Sahipliği Yaptı

Eczacıbaşı Dynavit, yarı final rövanş maçında A. Carraro Imoco'ya 3-1 yenildi. İlk maçta 2-0 önde olmasına rağmen deplasmanda kaybeden Eczacıbaşı, evinde rakibine mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı Dynavit-A. Carraro Imoco maçını tribünden izledi.

İtalyan Takımları Finalde Karşılaşacak

Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde iki İtalyan takımı karşı karşıya gelecek. Eczacıbaşı'nı elemeyi başaran A. Carraro Imoco ile Fenerbahçe Opet'i eleyen Allianz Vero Volley finalde mücadele edecek.

Santarelli'nin Etkileyici Başarısı Devam Ediyor

A. Carraro Imoco'nun başında olan ve aynı zamanda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı çalıştıran Daniele Santarelli, 266 gündür maç kaybetmiyor. İtalyan başantrenör, son 41 müsabakayı kazanarak etkileyici bir seri yakaladı. Santarelli'nin Türkiye'nin başında son mağlubiyeti 28 Haziran 2023'te Japonya'ya karşı yaşanmıştı.

avrupa voleybolu zirvesi türkiye türk takımları türk takımları 4 yıl sonra finallerde yok CEV Kadınlar şampiyonlar ligi spor sporcular samsunhaber gündem haber