Avukatlar Haklarını İstiyor 

TAKİP ET

Samsun Barosu'nda açıklama yapan avukatlar, mali ve sosyal haklarının düzenlenmesini talep etti. 

Samsun Barosu'nda biraraya gelen avukatlar, mali ve sosyal haklarının düzenlenmesini talep etti. Avukatlar bu zamana kadar verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürdü. 

AVUKATLAR TALEPLERİNİ GÜNDEME TAŞIDILAR 

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Kamuda çalışan meslektaşlarımızın kendi teşkilat kanunları ile tek çatı altında toplanmaları kapsamlı bir mevzuat değişikliği gerektirdiğinden gelinen bu aşamada mali haklarının düzeltilmesi bir nebze olsun yaralarına merhem olacaktır. Kamuda çalışan meslektaşlarımız imtiyaz değil itibar istemektedir. 

Bu sebeple öncelikle kamuda çalışan meslektaşlarımızın ek göstergeleri 5400 ek gösterge rakamında yükseltilmeli, özel hizmet tazminatı ve ek ödeme oranları artırılmalı, 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 20 bin gösterge rakamı üzerinden ödenecek bir ek tazminat maddesi eklenmeli, emekli olacak meslektaşlarımızın hakları da gözetilerek 20 bin gösterge rakamı üzerinden ödenecek ek ödemenin Emekli Sandığı Kanununa eklenmeli, vekalet ücretinin tamamı Avukatlık Kanunu gereğince avukata ait olmalı ve tavan uygulamasına son verilmelidir "ifadeleri kullanıldı. 

İsmail AKDUMAN