AYDIN; '4.Lig'in Kurulması Gündemde Değil'

TAKİP ET

Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) yerine 4. Lig kurulması ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, 'Haziran ayında yapılacak olan Amatör Kurul toplantısında liglerin yeniden yapılanması ile ilgili yol haritasının belirleneceğini söyledi.

‘BAL LİGİ İLE İLGİLİ KARAR ALINMADI’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Samsun Başkanı Şener Aydın, Konya’da düzenlenen Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 44. Başkanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın, “Toplantıda 2022-2023 Futbol Sezonu BAL, Yerel ligler ve Türkiye şampiyonaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen tebliğler görüşüldü. BAL ligi ile ilgili bir karar alınmadı. Dolayısı ile 4. Lig’in kurulması ile ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. 

HAZİRAN AYINDA GÖRÜŞÜLECEK

Amatör Lig toplantılarının Haziran ayında yapıldığına dikkat çeken Başkan Aydın, “ASKF Başkanlarından gelen talepler ve öneriler alınarak gerekli olan değerlendirmeler yapılarak Haziran ayında yapılacak olan Amatör Kurul, (Liglerin yeniden yapılandırılması) ile ilgili toplantıda görüşülerek yol haritası belirlenecek. Sonuç itibarı ile Bölgesel Amatör Lig yerine 4. Lig kuruluyor şeklinde yayılan haberlere rağbet edilmemesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.  

Zekai ANIL