Aysın Akçay: Hep Birlikte İyileşeceğiz

TAKİP ET

Samsun Atasam Hastanesi  kurucularından Op. Dr. Aysın Akçay, İYİ Parti'den Milletvekilliği Aday Adayı oldu. Akçay, "İyi bir ülke, iyi bir yönetim ve iyi bir nesil için yola çıkıyoruz. Hep birlikte İyi'leşeceğiz" dedi.

Samsun'un bilinen Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarından ve Atasam Hastanesi kurucuları arasında yer alan, İYİ Parti Sağlık Komisyonu'nda görev yapan Op. Dr. Aysın Akçay, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde partisinden 'Samsun Milletvekili Aday Adayı' olduğunu açıkladı.

Atasam Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İYİ Parti Sağlık Komisyonu'nda görev alarak partinin sağlık alanındaki reform programının hazırlanmasına katkı sunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Aysın Akçay'ın toplantısına katılım yoğun oldu.

İYİ Parti Samsun İl Binası'nda gerçekleştirdiği aday adaylığı açıklamasında İl Başkanı Hasan Aksoy, il teşkilat üyeleri, çalışma arkadaşları ve kadınların yoğunlukta olduğu dikkat çekti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU
Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun yaşanan deprem felaketiyle ortaya çıktığını ifade eden Op. Dr. Aysın Akçay, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm depremzedelere geçmiş olsun. Yüreğimiz ve desteklerimiz her zaman onlarla olacak. Partimiz de deprem bölgesinde, yurttaşlarımızın yaralarını sarmak için elinden geleni yaptı. Genel Başkanımız Meral Akşener ve partimizin tüm ekibi ilk günden itibaren deprem bölgesindeydi. Depremin sonuçlarını gördük. O nedenle Samsun'da kentsel dönüşüm öncelikli çalışmalarımız arasında yer alacak. Kentsel dönüşümü geniş kapsamlı olarak Samsun'da hayata geçireceğiz" dedi.

AYDINLIK YARINLAR İÇİN
MÜCADELE EDECEĞİM

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Aysın Akçay, "Hepimiz iyileşeceğiz" sloganıyla siyasete atılmak istediğini belirterek, şöyle devam etti: "Daha adil ve demokrat, daha dürüst ve şeffaf, daha güler yüzlü ve medeni ve liyakatli bir yönetim için, daha sağlıklı ve iyi eğitimli çocuklar için, geleceğe umutla bakan aile yuvaları için, teşviklerden yararlanan, sanayileşmiş, kalkınmış, sokaklarında işsiz gençlerin dolaşmadığı bir Samsun için İYİ Parti'den aday adayıyım. Atatürk’ün gösterdiği yolda, Türk milletine güveni esas alan, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı, pozitif siyaset yapan, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerini ve laik, üniter yapıyı korumayı amaç edinen, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının güvencesi olan İYİ Parti'den milletvekili aday adayıyım."

HAYATIMDAKİ BAŞARILARI 
SAMSUN'A YANSITACAĞIM

Aysın Akçay, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde Samsun Milletvekili aday adayı olduğunu ve meslek hayatındaki başarılarını ve birikimlerini artık Samsun'un gelişmesi için ortaya koyacağını belirterek, özgeçmişinden bahsederek şunları söyledi: "Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak 1990 senesinde Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Aynı yıl meslek hayatıma Samsun'da başladım. İhtisasımı Ankara Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde tamamladım. 1995-2007 yılları arasında SSK Samsun Bölge Hastanesi'nde ve S.B. Samsun Kadın Hastalıkları Doğum Hastanesi'nde çalıştım. 2006 yılında bir grup hekim arkadaşım ile birlikte bir Samsun markası olan Atasam Hastanesi'nin kuruluşunda yer aldım. 2007 yılından bu yana Atasam Hastanesi İlkadım Şubesi'nde çalışmaktayım ve Atasam Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım."

AKÇAY: BİNLERCE 
HASTA TEDAVİ ETTİM

Op. Dr. Aysın Akçay, İYİ Parti Sağlık Komisyonu'nda yer aldığını belirterek, "Partimizin sağlık alanındaki reform programının hazırlanmasına katkıda bulundum. Meslek hayatımın tamamını Samsun'da geçirdim. Binlerce bebek ellerimde doğdu. Binlerce ameliyat yaptım. Yüz binlerce hastayı tedavi ettim. Gerçek anlamda gecemi gündüzüme katarak binlerce anne ve bebeğin yaşama tutunmasına vesile oldum. Bu nedenle, gerek il merkezimizden, gerekse tüm ilçelerimizden hatta çevre illerden birçok aileyi yakından tanıdım. 30 yılı aşkın süredir bölgemizdeki sosyoekonomik, kültürel ve insani ilişkiler konusundaki değişim sürecinin aileler üzerindeki etkisine ve sorunlarına vakıf oldum. Ülkemizde insan hakları, ekonomi, hukuk, adalet, sağlık, eğitim, temel hak ve özgürlükler, cinsiyet ayrımcılığı gibi birçok alandaki olumsuz gelişmeleri görüyorum. Bir hekim, bir kadın ve bir anne olarak içinde bulunduğumuz duruma duyarsız kalamadım. Yaşamım boyunca biriktirdiğim gerek sosyolojik, gerekse sağlık alanındaki deneyimlerimi "İYİLEŞME" yolumuzda paylaşabileceğim düşüncesiyle siyasete katıldım" dedi.

Akçay, konuşmasının son bölümünde koyu bir Samsunspor taraftarı olduğunu belirterek, "İnşallah takımımıza hep birlikte destek vererek şampiyon yapacağız" ifadelerini kullandı.

Feride SEZGİN                                             

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Aysın Akçay'ın basın açıklamasına İl Başkanı Hasan Aksoy da katılarak destek verdi. Aksoy, Aysın Akçay'ı tebrik ederek başarılar diledi.

Op. Dr. Aysın Akçay'ın açıklamasına katılan dostları ve partililer, kendisini tebrik ederek çiçek hediye etti.

Basın toplantısının sona ermesinin ardından Op. Dr. Aysın Akçay, partili üyeler ve dostlarıyla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.