Ayvacık Ziraat Odasında patozcu esnafı bir araya geldi

TAKİP ET

Patozcular, girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasına rağmen bizde birer çiftçi olarak her sezon ekmeğimizi kazandığımız çiftçilerimizi de düşünmek zorundayız dediler.

Yapılan istişare sonucu geçen yıl 1 depoyu 600 tl ye doldururken bu yıl 1 depoyu 2.400 tl ye doldurduklarını, bir patozun değirmenini geçen yıl 400 tl ye değiştirirken bu yıl 1000 tl olduğunu , geçen yıl 1.500 tl olan 150 lik hortumun bu yıl  3.700 tl yi bulduğunu , maliyetlerin en az bu hesaplamaya göre 3-4 misli artmasına rağmen patoz fiyatlarını çiftçilerimizi de düşünerek saat başı 900 tl olarak kararlaştırdıklarını bu yıldan sonra önümüz yıldan itibaren bir çiftçinin harmanına en fazla iki kez gidilirse aynı ücretin alınacağı ama üç dört sefer bir çiftçi harmanı için patozcuyu çağırırsa iki seferden sonra gidip gelirken harcanan mazot ücretinin harman sahibine yansıtılacağı ortak görüş olarak kabul görmüştür. 

Ayrıca farklı farklı fiyatların uygulanmaması adına Ayvacıklı paztozcuların bir dernek kurarak bir çatı altında toplanma kararı da alınmıştır.

Genelde ortak görüş olan  900 tl nin üzerinde fiyat talep edenlerden de hukukun öngördüğü çerçevelerde gerekli cezai işlemler yapılacaktır. Bütün çiftlerimize ve patozcularımıza bol bereketli bir sezon niyaz ediyoruz.