Ayvacıklı çiftçilerin kafasında '2B sorunu'

TAKİP ET

Ayvacıklı çiftçiler, yüksek bedel istenen ve tepkiler üzerine iptal edilen 2B arazileri ile ilgili 5 aydır yeni rayiç bedellerini bekliyor. Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde çiftçiler, yüksek bedel istenen ve tepkiler üzerine iptal edilen 2B arazileri ile ilgili 5 aydır karar beklediklerini belirtti. Ayvacık Ziraat Odası'nda toplanan çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Çiftçiler, üretim yaptıkları 2B arazilerini satın alma gibi bir durumlarının olmadığını savundular. Üreticiler, "Cumburbaşkanımız, atalarımızdan kalan arazilerimizi çok yüksek fiyata satıyorlar. Bu fiyata alabilme lüksümüz yok. Bize bir çare bulun" diyerek seslendiler.

5 AY GEÇTİ SONUÇ YOK!

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erdal Avcı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu arz etmesi üzerine iptal edilen kararın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen henüz sonuç alamadıklarını belirtti.

Erdal Avcı, "Yeniden bir rayiç bedel fiyatlandırması yapılamadı. Bu da çiftçimizin kafasında şu soru işaretini oluşturmaktadır. Bu fiyatlar seçime kadar iptal edildi de seçimden sonra daha yüksek fiyatlar mı belirlenecek? Ata toprağında üretim yapan bu çiftçilerimizin ödüllendirilmesi gerekirken çiftçimiz 2B arazilerinde yüksek rayiç bedellerle mağdur edilmemelidir. Ayvacık, 21 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'e destek olmuş bir ilçedir. Bunun için bizler de sizden destek bekliyoruz" diye konuştu.