Aziz Yıldırım, Trabzonspor maçındaki olaylar ile ilgili açıklama yaptı

TAKİP ET

Trabzonspor maçındaki olayların ardından eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan bir açıklama geldi.

Yıldırım, 9 yıl önce Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı hatırlatarak, "Devlet 4 Nisan 2015'te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmemiz lazım" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe olaylı maç sonrası olağanüstü kongre kararı alırken, sarı-lacivertli takıma 20 yıl başkanlık eden Aziz Yıldırım da sessizliğini bozdu.

Aziz Yıldırım, maçın ardından Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Maç iptal edilmeliydi" ifadesiyle başlayarak, daha sonra 9 yıl önce Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya dikkat çekti. O dönemde kulübün başında olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Devlet, 4 Nisan 2015'te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçındaki olayların ardından alınacak önlemleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı kararı almıştı.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüs, 4 Nisan 2015'te Çaykur Rizespor maçı dönüşünde Trabzon'da kurşunlanmıştı. Olayın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen failler bulunamamıştı. Fenerbahçe Kulübü, bu konuda sert açıklamalar yapmış ve adalet talep etmişti.

başkan aziz yıldırım trabzonspor fenerbahçe maç açıklması aziz yıldırımdan açıklama olaylı maç süper lig spor samsunhaber haber