Bafra Öğretmenevi siyasetin gündeminde 

TAKİP ET

Atamalar ve görevden almalarla Samsun'un gündemine oturan Bafra Öğretmenevi, siyasetinde birinci gündem maddesi haline geldi. 

Samsun Bafra Öğretmenevi'ne 'müdür' dayanmıyor. Geçtiğimiz yıl 'internetten yasa dışı bahis oynadığı' gerekçesiyle görevinden alınan müdür Nevriz Sekmen yerine atanan Kazım Aygün ise, müfettiş denetiminde 'evrakta sahtecilik, doğrudan teminle ilgili evrak eksikliği' sebebiyle görevinden alındı. Bafra Öğretmenevi'nde yaşananlar, siyasetinde gündemine oturdu. 

SİYASİ ÇEKİŞMELER KURUMLARA ZARAR VERİYOR 

İYİ Parti Bafra ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, "Siyasi kapışmalarınıza bu şehrin kurumlarını ve çocuklarını alet etmeyin. Üç ayda neden öğretmenevi ve müdürlükleri bu kadar konu oldu. Söylenenlere göre bürokrat atamalarındaki siyasi çatışmaların bir örneğini Bafra’da yaşıyoruz. Sistem değişikliğinden sonra Bakanlıklara bağlı bütün kurumlarımız sorgulanır hale geldi.  Zaman zaman vekiller ve teşkilatlar da çatışma içine giriyorlar. Sonra da kurumlarımız sorgulanır hale geliyor.Yönetim bozukluğunun yanına siyasi hesaplaşmalar da eklenince olan kurumlarımıza oluyor. Bafra Öğretmenevi ve Müdürleri sürekli Bafra’nın kamuoyunun gündeminde. Siyasi rekabet ve inatlaşmalarınıza ne bu şehrin çocuklarını alet edin, ne de güzel Bafra’mızı farklı algılatın. Yönetme beceriksizliğinizin olumsuz sonuçlarını Bafra’nın kurumları ve çocukları çekmemelidir "dedi. 

DEVA'DAN LİYAKAT VURGUSU 

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar ise, "145 bin nüfuslu, 139 mahalleli ülkenin en büyük ovalarından,  işsizlik ile beyin göçü ile ekonomik sorunlar ile boğuşan,  gençleri için hiçbir gelecek vaat edemeyen şehrimizin bürokratları sanki şehrimizin tüm sorunlarını çözmüş gibi uzunca bir süredir enerjilerini Bafra Öğretmenevi müdürünün kim olacağı sorusuna ayırmış durumdalar. Bundan 20 sene önce siyasetçiler 'sizi il yapacağız' vaatleriyle seçim hazırlığı yaparken öyle sanıyorum ki bir sonraki seçim dönemine 'sizi öğretmenevi müdürü atayacağım' vaadiyle hazırlanacaklar. Hak eden insanların hak ettikleri koltuklara oturmalarını engellemezseniz oturduğu koltuğa değer katacak insanlar bu şehri sizlerin hayal dahi edemeyeceğiniz noktalara ulaştırabilirler "ifadelerini kullandı. 

17 OCAK HHALK

Haber: Zekeriya FIRAT