Bafra Öğretmenevi'nde tartışmalar bitmiyor

TAKİP ET

Görevden almalarla Samsun'un gündemine oturan Bafra Öğretmenevi'nde, şimdide öğretmenlere yönelik indirimli yemek imkanının mahkeme kararına rağmen uygulanmadığı öne sürüldü. 

Samsun Bafra Öğretmenevi'ne 'müdür' dayanmıyor. Geçtiğimiz yıl 'internetten yasa dışı bahis oynadığı' gerekçesiyle görevinden alınan müdür Nevriz Sekmen yerine atanan Kazım Aygün ise, müfettiş denetiminde 'evrakta sahtecilik, doğrudan teminle ilgili evrak eksikliği' sebebiyle görevinden alındı. Bafra Öğretmenevi'nde yaşananlar, Samsun'un gündemine oturdu. Bafra Öğretmenevi ile ilgili yeni bir iddiada Eğitim İş ilçe temsilciliğinden geldi. 

OLAYI TAKİP EDİYORUZ 

Eğitim İş Bafra Temsilcisi İlker İleri, Bafra Öğretmenevi'nde öğretmenlerin indirimli yemek imkanından mahkeme kararı olmasına rağmen yararlanamadığını öne sürerek, "Eğitim-İş’in hukuk mücadelesi sonucunda, Samsun Bölge İdare Mahkemesi memurlara verilen indirimli öğle yemeği uygulamasından öğretmenlerin de faydalanması gerektiği hususunda çok önemli bir emsal karar vermiştir. Bu karar neticesinde öğretmenlerin öğle yemeği ücretinin bir kısmının kurum bütçesinden karşılanması sağlanmış ve bu karar Çorum ilinde uygulamaya başlanmıştır. İndirimli öğle yemeği uygulamasından Bafra’da görev yapan öğretmenlerimizin de faydalanması için çalışmalar yaptığımız süreçte, Öğretmenevi'nde iki yıldır süregelen görevden almalar ve sonu gelmeyen soruşturmalar sebebiyle meydana gelen belirsizlik ortamından dolayı ilçemizde görev yapan meslektaşlarımız bu karardan faydalanması sağlanamamış olup öğretmenlerimiz mağdur olmuşlardır. Bafra Eğitim İş Temsilciliği olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz "dedi.  Nazım AKPINAR