Bafra'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Samsun Büyükşehir Şikayeti

TAKİP ET

Kızılırmak'tan beslenen Bafra Ovası'nda 188 dönümlük tapulu araziyi 'sebze hali' yapmak için kamulaştırmak isteyen SBB Başkanı Mustafa Demir'e yöre halkı tepki gösteriyor. Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Türbe Mahallesi sakinleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce Sebze ve Meyve Hali projesi kapsamında kamulaştırmaya çıkarılan 188 dönümlük tapulu arazilerini vermek istemiyor.

Kızılırmak kenarında 25-30 hanenin geçim kaynağı olan, verimli ve yılda 3 ürün yetişen tarım arazisinde meyve ve sebze üretimi yapan yöre halkı, "Topraklarımızı kaybetmek istemiyoruz" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

TOPRAĞIMIZI ALMAYIN
Türbe Mahallesi sakinleri yaptıkları açıklamada, şu ifadeleri kullandı; "25-30 hanenin geçim kaynağı olan 188 dönüm tapulu, verimli ve Kızılırmak kıyısında bulunan yılda 3 ürün yetişen tarım arazisine, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafınca Sebze ve Meyve Hali yapılması için kamulaştırma çıkarıldı. Bu tarlalarımızda buğday, mısır, arpa, çeltik, biber, domates, kavun, karpuz, karnabahar, pırasa, Brüksel lahanası, kelem, brokoli, kereviz, kırmızı lahana, pancar vb. her çeşit ürün yetişmektedir. Çiftçiliği bırakmak istemiyoruz. Biz yapılan yatırımlara karşı değiliz fakat kıyamete kadar ürün verecek topraklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Lütfen sesimizi duyun."

SBB Başkanı Mustafa Demir

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Çiftçilikle geçimini sağlayan Türbe Mahallesi sakinleri, kamulaştırmaya çıkarılan 188 dönümlük tapulu arazilerini vermek istemiyor. N.Alper CABBAR