Bahar Aylarında Polen Alerjisine Dikkat: Çamaşırları Açık Havada Kurutmayın!

TAKİP ET

Bahar aylarıyla birlikte artan polen alerjisi riskine karşı önlem almak önem taşıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hikmet Yurdakul, polen alerjisinin belirtilerini hafifletmek ve hastalığın oluşumunu engellemek için vatandaşları bilgilendiriyor. Dr. Yurdakul, özellikle çamaşırların açık havada kurutulmasının polen alerjisini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.

Polen alerjisinin, vücudun zararsız bir maddeye karşı aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıktığını belirten Dr. Yurdakul, alerjinin belirtilerinin genellikle burun ve gözlerde kaşıntı, akıntı, hapşırma gibi şikayetlerle kendini gösterdiğini ifade ediyor. Bahar alerjisinin zamanla astım gibi daha ciddi sorunlara yol açabileceğini de vurguluyor.

Bahar alerjisinin belirtilerini hafifletmek için üç farklı tedavi yöntemi olduğunu açıklayan Dr. Yurdakul, bunların arasında hastalığın oluşmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlerin önemine dikkat çekiyor. Bu tedbirlerin yanı sıra semptomatik tedavi ve bağışıklık tedavisi gibi yöntemlerle de hastalığın etkilerinin azaltılabileceğini belirtiyor.

Günlük yaşamda alınabilecek pratik önlemlere de değinen Dr. Yurdakul, evin sabah saatlerinde havalandırılması, polenlerin girişini engelleyecek filtrelerin kullanılması, çamaşırların açık havada kurutulmaması gibi basit yöntemlerle polen alerjisinin etkilerinin azaltılabileceğini vurguluyor. Ayrıca, polen konsantrasyonunun yüksek olduğu zamanlarda açık havada uzun süre kalmamaya, yandan korumalı güneş gözlüğü ve şapka gibi aksesuarları kullanmaya da özen gösterilmesini öneriyor.

Uzmanlar, polen alerjisi olan kişilerin bu basit önlemleri alarak, baharın keyfini çıkarırken sağlıklarını da koruyabileceklerini belirtiyorlar.

Bahar Aylarında Polen Alerjisine Dikkat Polen alerjisi Çamaşırları Açık Havada Kurutmayın Polen alerjisinin vücuda zararları çevre sağlık samsun haber gündem haber