Bahçeli'den İliç Çıkışı: Maden Faciası ve Siyasi Çekişme

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeni faciasına ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, maden faciasıyla ilgili olarak kurulacak Meclis araştırma komisyonunun tüm tarafları dinlemesini desteklediklerini belirtti. Ayrıca, koruyucu kıyafetle bölgeye giden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağı'nı hedef alarak sert eleştirilerde bulundu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelik eleştirilere de sert tepki gösterdi.

Bahçeli, İliç'teki maden faciasının tüm boyutlarıyla araştırılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

MHP lideri, çevrecileri ve muhalefeti eleştirerek, "Kim ne biliyorsa anlatsın da görelim" dedi ve çevrecilere yönelik sert ifadeler kullandı.

Özellikle, çevrecilerin iddialarını ispatlamaları gerektiğini belirterek, bu durumu "pis bir fırsatçılık" olarak nitelendirdi.

Facianın yaşandığı bölgedeki toprağın kaldırılacağını ancak kaybedilen insanların eski haline dönemeyeceğini ifade etti.

Maden kazalarına dünya genelinde örnekler vererek, Erzincan'daki facianın ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi. Kurum'un görevini layıkıyla yerine getirdiğini savunarak, siyasi çekişmeleri kınadı.

İstanbul'da havlu atanların Kurum'u yıpratmak için çaba gösterdiklerini ve bu durumu sinsi bir propagandaya benzeterek eleştirdi.

Bahçeli, facia sonrasında oluşturulan bilirkişi raporunun aceleye getirilmesini tartışmalı bulduğunu belirterek, yeni bir raporun hazırlanması ve yeni bir heyet oluşturulmasını önerdi.

mhp devlet bahçeli erzincan iliç erzincan maden faciası